Wpis z mikrobloga

Jeden z moich ulubionych filmików dotyczących gotowania.
Przetłumaczenie tego polactwu z napisami było strzałem w dziesiątkę, pierdyliard wyświetleń, a w komentarzach istny festiwal #!$%@? XD

Otóż janusze po powrocie z kasy w lewiatanie do swojego bloku z płyty w Puławach chcą tłumaczyć jednemu z najlepszych i najbogatszych szefów kuchni, zdobywcy 15 gwiazdek Michelin, jak zrobić jajecznicę, bo ich polacka jest najlepsza, nie to co jakiegoś tam Ramzesa, którego żeby móc zaprosić do domu, to polaczek musiałby ten dom sprzedać, a potem jeszcze rodzinę na organy.

"HURR DURR, CO ZA PAPKA!" To częste głosy, bo przecież powszechnie wiadomo, że wszystko powinno być ścięte na wiór, wszak w rzeczypospolitej sundajskiej każdy mierzy każdego swoją miarą i wyobraża sobie wokół produktów spożywczych tonę pasożytów, bakterii, pleśni i wirusów (jak u siebie samego), więc najlepiej wszystko rozgotować, przynajmniej janusz zeżre i nie zdechnie z zatrucia, dzięki czemu będzie mógł kontynuować swoją nędzną egzystencję polegającą na mówieniu Ramseyowi, że nie zna się na gotowaniu, ś.p. Vetulaniemu, że #!$%@? wiedział o mózgu zaś Balcerowiczowi, że z niego #!$%@?, a nie ekonomista.

Prawda jest taka, że jajecznica z filmiku jest doskonała, kremowa, puszysta, delikatna, smaczna. Idealna konsystencja. Oczywiście janusz musi mieć na talerzu hektolitry tłuszczu ze słoniny, paskudnego boczku czy kiełby powstałej ze zmielenia budy razem z psem, wszystko rozbełtane w wiadrze po gnojówce jakimiś widłami do przerzucania siana, ale to nie znaczy, że to w ogóle jest smaczne, a to, że jemu smakuje to efekt walenia dzień w dzień denaturatu, co doprowadziło do przepalenia kubków smakowych.

#takaprawda #gotujzwykopem #gotowanie #kuchnia #jajecznica
S.....x - Jeden z moich ulubionych filmików dotyczących gotowania. 
Przetłumaczenie ...
  • 98
@Ragnarokk

A można wersję trzecią - białka ścięte i średnio rozbełtane, żółtka płynne i rozbijane na sekundy przed zdjęciem z patelni, czy to też już polactwo? :)

Polactwo aż mnie jebnąłeś nosem zza monitora.


@Slonx: obyś #!$%@? trollował ()
@Slonx: Jak ja nie szanuję ludzi takich jak ty, którym trzeba powiedzieć co jak ma smakować XD A potem jeszcze taki chłop (Bo #!$%@? chłopu się mówi co ma robić i jak ma żyć) będzie mówił innym co mają robić i jak mają robić XD
Nie żebym bronił tutaj przesmażonej jajecznicy ale kurła jak ktoś lubi taką to niech sobie taką robi i je!
Aha, jak #!$%@? można szkalować jajecznicę na
bo ich polacka jest najlepsza, nie to co jakiegoś tam Ramzesa, którego żeby móc zaprosić do domu, to polaczek musiałby ten dom sprzedać, a potem jeszcze rodzinę na organy.


@Slonx:
xD, a nie mają prawa do takiej opinii?
@Slonx: Janusze, bo nie doceniają Super Boskiego Gordona? Daj spokój.
Każdy ma swoje preferencje i nikt normalny nie będzie na siłę jadł papki, bo kuchenny autorytet tak pokazał - i nie jest to ignorancja wypływająca z polskości. Ja na przykład najbardziej lubię, gdy białko jest do końca ścięte, a żółtko nie.
A tak w ogóle to Janusz jesteś, bo rozwodzisz się nad jajecznicą, a nadboską i znacznie lepszą potrawą są sadzone,