Wpis z mikrobloga

Jeden z moich ulubionych filmików dotyczących gotowania.
Przetłumaczenie tego polactwu z napisami było strzałem w dziesiątkę, pierdyliard wyświetleń, a w komentarzach istny festiwal #!$%@? XD

Otóż janusze po powrocie z kasy w lewiatanie do swojego bloku z płyty w Puławach chcą tłumaczyć jednemu z najlepszych i najbogatszych szefów kuchni, zdobywcy 15 gwiazdek Michelin, jak zrobić jajecznicę, bo ich polacka jest najlepsza, nie to co jakiegoś tam Ramzesa, którego żeby móc zaprosić do domu, to polaczek musiałby ten dom sprzedać, a potem jeszcze rodzinę na organy.

"HURR DURR, CO ZA PAPKA!" To częste głosy, bo przecież powszechnie wiadomo, że wszystko powinno być ścięte na wiór, wszak w rzeczypospolitej sundajskiej każdy mierzy każdego swoją miarą i wyobraża sobie wokół produktów spożywczych tonę pasożytów, bakterii, pleśni i wirusów (jak u siebie samego), więc najlepiej wszystko rozgotować, przynajmniej janusz zeżre i nie zdechnie z zatrucia, dzięki czemu będzie mógł kontynuować swoją nędzną egzystencję polegającą na mówieniu Ramseyowi, że nie zna się na gotowaniu, ś.p. Vetulaniemu, że #!$%@? wiedział o mózgu zaś Balcerowiczowi, że z niego #!$%@?, a nie ekonomista.

Prawda jest taka, że jajecznica z filmiku jest doskonała, kremowa, puszysta, delikatna, smaczna. Idealna konsystencja. Oczywiście janusz musi mieć na talerzu hektolitry tłuszczu ze słoniny, paskudnego boczku czy kiełby powstałej ze zmielenia budy razem z psem, wszystko rozbełtane w wiadrze po gnojówce jakimiś widłami do przerzucania siana, ale to nie znaczy, że to w ogóle jest smaczne, a to, że jemu smakuje to efekt walenia dzień w dzień denaturatu, co doprowadziło do przepalenia kubków smakowych.

#takaprawda #gotujzwykopem #gotowanie #kuchnia #jajecznica
S.....x - Jeden z moich ulubionych filmików dotyczących gotowania. 
Przetłumaczenie ...
  • 98
@Slonx: A skąd ty wiesz kim on jest i co potrafi? Jarasz się tak każdym celebrytą? Nawet nie wiadomo czy to on gotuje - w materiale jest tyle cięć, że wszystko to może podkładać mu prawdziwy kucharz a on tylko odgrywa swoją rolę.
@Slonx: jaki Janusz, co Ty #!$%@? w ogóle? brzmi jak jakaś schizofrenia. Fajna jajecznica i większość Polaków chętnie by zjadła. I co ma świetny kucharz Ramsey i jego jajecznica, do historii porażek ekonomicznych i szmranego towarzystwa Balcerowicza?? Weź Ty idź do lekarza po jakieś tabletki może Ci się polepszy.
@Slonx: jajówa jak jajówa, zrobisz, za 10 minut juz jej nie ma i po co tyle spuszczania się? nie róbmy z tego jakiegos #!$%@? renesansowego arcydzieła xD Komus smakuje tak, innemu tak. Jak chcesz to se jedz KREMOWĄ DOSKONAŁĄ JAJECZNICE, ja po prostu wrzucam na patelnie 10g oleju kokosowego, wbijam 5 jaj i za 3 minuty #!$%@?. Elo
@Slonx:

Możecie nalać polaczkowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polaczek wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe. Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polaczkowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i dziwnie smakuje. Dlatego mnie nie dziwi, że 3/4 z was, biedaki szkaluje HAWAJSKĄ.