Wpis z mikrobloga

@SquirrelsCanFly: nie gimby tylko Polacy. Polacy nie potrafią kulturalnie pić. W piątek wieczorem w Warszawie nie da się przejść nigdzie bez bycia chociaż raz zaczepionym przez pijanego.
  • Odpowiedz
@krucafiks: Zdradzę wam protip. Odpowiedzialny za odśnieżanie chodnika przed waszym domem jest najemca waszej nieruchomości lub jej części. Wydzierżawcie pas działki przyległy do drogi Nigeryjskiemu Księciu na najbliższe 20 lat, umowę taką trzymajcie razem z ważnymi dokumentami. W razie wypadku przed waszym domem wskażcie poszkodowanemu dzierżawcę, aby od niego dochodził swoich praw.
Tako rzecze Sąd Najwyższy w jednym ze swoich nieomylnych wyroków.
  • Odpowiedz
@Bajo-Jajo a nie jest czasem tak, że mając nawet kawałek trawy między płotem a chodnikiem to obowiązek spada na miasto? Czytałem ostatnio takie coś, że jeżeli płot nie sąsiaduje bezpośrednio z chodnikiem to nie trzeba odśnieżac
  • Odpowiedz
@krucafiks: Hmm.. A co jeżeli chodnik jest postawiony na mojej działce? Gmina do dzisiaj się nie rozliczyła z tej kwestii? Chodnik wybudowano 25lat temu (tak, zapyziała wiocha) i jest na mojej działce za którą muszę płacić podatek. Pytanie czy jak będę na chodniku pił p--o to Policjantom mogę powiedzieć żeby się o------i bo jestem u siebie?
  • Odpowiedz
@pili: jesli 25lat temu twoja babcia nie podpisala magicznego dokumentu, ze oddaje ten kawalek działki na uzytkowanie miastu za 5 złotych, czyli jesli w planie działki, który ma miasto nadal ten kawalek jest wasz, to tak, mozesz pic :)
  • Odpowiedz
@Milady88: Tak, na papierku chodnik jest na mojej działce ;)
Mam zamiar kiedyś pić otwarcie na nim p--o i się wykłucać :P Ale znając życie i tak daliby mi mandat :(
  • Odpowiedz
@krucafiks: @jack-lumberjack: Nie ma zakazu picia w miejscach publicznych. Jak chcesz, to możesz na środku pola, albo w lesie walić wódę z gwinta i c---a Ci zrobią.

W ustawie jest napisane, gdzie nie wolno pić. Konkretnie. I nie wolno pić na ulicach. No i c--j, no i cześć. Jak sobie wybudujesz własną ulicę i będziesz na niej browary łoić, to też dostaniesz mandat.
  • Odpowiedz