Aktywne Wpisy
WielkiNos +292
Ekstrawertyczna juleczka egzaltacyjna dziwi się że pracujący za najniższą krajową kontroler biletów w komunikacji miejskiej nie zna 5 języków i nie skończył co najmniej 2 kierunków studiów.
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Badmanek +548
Do 20:00 możecie zadawać pytania - na każde postaram się odpowiedzieć wyczerpująco.
#mikrokoksy #fullborsukworkout #dieta #chudnijzwykopem #suplementy #suplementacja #silownia
Cześć. Zajmuję się przede wszystkim dietetyką, studiowałem na instytucie żywienia; od zawsze miałem zboczenie na punkcie medycyny; unikam broscience, kieruję się zawsze udokumentowanymi metodami. Od 3 lat bardzo rozwijam się w kierunku dietetyki klinicznej - najmniej 2-3 razy w tygodniu webinary lub szkolenia. Udzielam się dużo na wykopie. Siłownia dopiero od 2,5 roku i tutaj nie jestem specjalistą, choć dużo czasu poświęcam na programowanie treningowe; niestety tak krótki okres czasu
Według mnie, powinniśmy tu kierować się przede wszystkim odpowiedzią układ nerwowego i indywidualna reakcją na dane bodźcie. Nie zawsze typowe stronglifts bym zalecił osobie, która jest w głębokiej redukcji i ma już np. obniżoną temperaturę ciała, tętno oraz jej sen zaczyna się skracać. W takim wypadku praca bliższa ciężaru maksymalnego nie wydaje się najlepszym rozwiązaniem dla powodzenia redukcji. Jeżeli jednak pominiemy totalnie aspekty zdrowotne i przyjrzymy się mięśniom to moim
1. Słyszałem opinię, że w dzisiejszych czasach jakość jedzenia jest gorsza niż kiedyż i aby zapewnić organizmowi odpowiednią ilość witamin i mikroelementów w zasadzie należy przyjmować je w suplementach. Co o tym sądzisz?
2. Co sądzisz o dużej ilości tłuszczów zwierzęcych w diecie? Od jakiegoś czasu pojawiają się stwierdzenia, że nie jest on w ogóle niezdrowy i że to mit że duża ilość takich tłuszczów w diecie źle wpływa na
1) Ta teoria ma tylko połowę prawdy. Z pewnością mamy trochę mniej minerałów w żywności, dzieje się tak za sprawą zubożenia gleb i intensywnej hodowli - jednakże gleby są od dłuższego czasu wzbogacane. Liczba witamin jest natomiast podobna. W praktyce bez tychże witamin czy minerałów owoc by się tak nie rozwinął - nie ma niestety takich cudów i magii, która by to sprawiła. Według mnie jest to zbyt rozdmuchany temat
@Kasahara: Czy w takim razie uważasz, że ktoś kto jest w dobrej formie fizycznej to nie musi przejmować się składnikami diety rzekomo odpowiadającymi za wzrost poziomu cholesterolu we krwi, ryzyka zawały, miażdżycy itp itp? W tym kontekście, co sądzisz o jedzeniu dużej ilości jaj kurzych, w
Polecam po prostu upiec sobie ciasto węglowodanowe-białkowe bazujące na np. fasoli/batatach/marchewce i odżywce białkowej. Dla ciekawostki dołączam kilka moich przepisów
Wrzucenie bułki do diety nie jest czymś złym i produktów o niskim IG, jeśli z Twoją glikemią wszystko jest okej, a kaloryka jest względnie wysoka pozwalająca pokryć zapotrzebowanie na mikroelementy z reszty produktów.
Jeśli chodzi o rotacje kaloryczne - resynteza glikogenu trwa dłużej niż nam się zdaje i patrzyłbym na
Podaż cholesterolu ma znikomy wpływ na poziom cholesterolu w organizmie. Bardziej bym pilnował podaży tłuszczy nasyconych i to czy są łączone z dużą ilością węglowodanów.
12 jaj dziennie jest nieracjonalne z innych powodów, aniżeli cholesterol m.in dużej ilością alergenów i siarczanów - póki nie ma dolegliwości w postaci wzdęć, gazów, wysypek nie widzę większego problemu. Wszystko z głową - sam jej zazwyczaj 4-5 jaj dziennie od 2 lat, a lipidogram
5. Czy to prawda, że cholesterol przyjmowany w diecie (pochodzenia zwierzęcego) jest po prostu trawiony i nie ma żadnego związku z poziomem cholesterolu we krwi? - TO JUŻ WIDZĘ ODPOWIEDZIAŁEŚ, WIĘC OLEJ :)
6. Co sądzisz o ilości soli w diecie? Niedawno oglądałem filmik, gdzie było powiedziane, że duża ilość soli (sodu) nie jest za bardzo szkodliwa a problemy które mogą z niej wyniknąć są
6. Sól jak najbardziej, nie powinno się jej unikać. Przeciwwskazaniem są jedynie osoby z nadciśnieniem. Sód zwiększa ciśnienie krwi, jednak nie powoduje nadciśnienia u zdrowej osoby i taki stan przejściowy po spożyciu jej nie niesie za sobą żadnych konsekwencji, ba wręcz ma dobre skutki. Jeśli jednak ktoś jest chory i ma nadciśnienie, to moze to m.in odbić się na nerkach i wtedy ilość sodu należy zredukować,