Wpis z mikrobloga

#java #programowanie #andoiddev #programista15k

Zastanawiam się ostatnio którą scieżke wybrać. Kelpie te jave już od jakiegoś czasu, doświdczenia mam ponad rok w dwóch korporacjach. Androida też umiem kończe włąsnie apke , dośc prostą , ale material design wszystkie feature jakie tylko sie da. Java- Springowa jest bardzo korporacyjnym językiem.Natomiast Android jest bardziej interesujący jego problem podobno polega jednak natym , że niedługo wszyscy wyjebią sie na natywnego Android i wszystko będzie klepane w xamarin, ionic czy react native. A zatem nie nie wiem co bardziej będzie mi się opłacać. Spring czy Android ?- chętnie poznam wasze zdanie

Lepiej pracować w Springu czy Android

• Android 8.0% (9)
  • Spring 21.2% (24)
  • Prostytucja i jednoczesne sutenerstwo 70.8% (80)

Oddanych głosów: 113

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Philopolemus_Fronius: Co do Ionic czy React Native to nie wiem, ale wymień jedną rzecz której w Xamarinie nie zrobię, a natywnie tak? Powiem więcej, dzięki ukierunkowaniu społeczności c# na wzorzec MVVM powstała masa fajnych bibliotek pozwalających tworzyć testowalny kod w dużo prostszy i przejrzysty sposób. Ciekawostka - praktycznie każda współczesna aplikacja na Androida korzysta z Reactive Extensions, które to wywodzą się z... .NETu.

W moim odczuciu Xamarin "zastępuje" w pełni
  • Odpowiedz
@raczej_nieinaczej: no tym bardziej, że za aplikacją androidową zwykle stoi webowy serwer, do którego spring jest idealny, więc jedno z drugim wcale się nie wyklucza :) Porobisz w springu, ogarniesz sobie javę na zadowalającym poziomie i jak będziesz chciał to bez problemu się przeniesiesz na andka, albo w ogóle pójdziesz w coś jak full stack android developer.
  • Odpowiedz