Wpis z mikrobloga

: Luz, to sam się skremuj. Jednak Twoje poglądy nie dają Ci prawa by decydować za swoją rodzinę

@johny-kalesonny: myślę, że nie bardzo będzie ich to w tym czasie już obchodziło co się stanie z ich zwłokami xDD
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: No jakby już nigdy się nie obudził, to na nic mu to mleko. Lubie mają jakiegoś bzika na punkcie robienia ze zwłok obiektu kultu i wielkiej świętości, a to przecież tylko zwłoki. A tym bardziej, że autor posta nie chce ich jakoś zbeszcześcić czy coś w tym stylu.
  • Odpowiedz
@Croudflup nie wiem o co ci chodzi, spożywamy jedzenie które ma kalorie (wartości energetyczne) dzięki którym możemy funkcjonować na codzień, i utrzymywać nasze ciało w stałej temperaturze, o takiej energii mówię
  • Odpowiedz
@Perfidny: ale po co mi energia z trupa? Energia zawsze jest zachowana na ziemi i nigdy nie wyleci do kosmosu, szczególnie w takim procesie jak spalanie. Dam tyle samo jej paląc się co topiąc albo zakopując.
  • Odpowiedz
@safehouse: mi nie chodzi o ceny tylko regulacje prawne, w najbliższych latach w dużych aglomeracjach powinien być nakaz chowania wyłącznie prochów i tylko do grobu rodzinnego - aby zachować miejsce na cmentarzach bo do takiego nagrobka wchodzą teraz max 2 trumny, a przecież można zmieścić w jednym takim nagrobku kilkanaście urn.

No i jaka wygoda na święto zmarłych, odwiedzasz jeden nagrobek i całą rodzinkę za jednym zamachem ( ͡°
  • Odpowiedz
@Dolan: ja może bym nie chciał być skremowany, możliwe powody to np
- późniejsza ekshumacja/sekcja w razie np podejrzenia zatrucia, lub rzadkiej choroby (polecam dr House ;)
- powody religijne etc

Jak brakuje miejsca, to można ograniczyć miejsce - i te ostatnie pójdą za jeszcze grubszą kasę. Zresztą czy nie tak to działa teraz? A innych będzie stać tylko na skremowanie.
  • Odpowiedz
@safehouse: w sumie... faktycznie zależy to od podejścia. Jak ktoś chce nagrobek to zostają miejscówki na cmentarzach pod/za miastem. Ja chyba wybiorę urnę żeby rodzina miała blisko, jeszcze sporo miejsca w rodzinnym grobie ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i starzy chcą kremacji tez.
  • Odpowiedz