Wpis z mikrobloga

@Croudflup: powinien być przepis nakazujący kremowanie i powinien być limit nagrobków na rodzinę w ilości 1 (i tam np 20 urn wszystkich członków rodziny) bo po prostu kończy się miejsce na cmentarzach.
  • Odpowiedz
@Croudflup dla mnie ten sposób pochowku jest nie do przyjęcia. Bez widoku trumny zjezdzajacej w dol jakos moj mozg w ogole nie składa sobie informacji, ze komus sie naprawde wzielo i umarlo. Poza tym nie mam ochoty miec swiadomosci blyskawicznego calkowitego unicestwienia czlowieka, ktory byl dla mnie calym zyciem (jak rodzice, partner czy dzieci). Jasne, robaki pierdu pierdu, ale nawet jak zostaną już same kości, to dalej czuje, ze "jest tam
  • Odpowiedz
w chrześcijaństwie się chowa w ziemii bo wierzą że zmartwychwstaną jak Jezus.

@Hoho: A jak się ktoś w pożarze spali na popiół to już jest bez szans na zmartwychwstanie?
  • Odpowiedz
no właśnie to jest dziwne, ale w to właśnie wierzą chrześcijanie.

@Hoho: Nie tylko... Przykładowo niektóre plemiona indiańskie też, z tym, że oni bardziej to precyzują.
Umierając twoje ciało jest pożywieniem dla innych istot, przez co w pewnym sensie żyjesz dalej.
  • Odpowiedz
trochę to ma być po tych kilkudziesięciu latach - na początku ma być całość.

@UltimateCraving: Spójrz na to w skali wszechświata... Naszą planetę i tak pochłonie Słońce a zapis w formie genetycznej (jeśli będzie replikowany na nowe nośniki) może pozostać nawet dłużej niż koniec wszechświata jeśli ten będzie zgodny z modelem otwartym.

( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡
  • Odpowiedz