Wpis z mikrobloga

@krystal_Tri_tapik: Nie, to byly czasy, gdy przyznawanie sie do takich rzeczy to byl wstyd, a wszystko zwalalo sie na "lenistwo ucznia" i ze sie "nie stara".
Dopiero potem dysleksja zaczela sie utrwalac w umyslach ludzi jako realny problem, a nie lenistwo i w dopiero w czasach licealnych dostalem papierek, ktory lata temu obronilby mnie przed tysiacem szykan i cieciem punktow za "brzydkie pismo". Wtedy juz mi sie nie przydal, bo
  • Odpowiedz
@Mawak: tylko tak się powinno pisać i uczyłem się tego chyba z 3 lata istnieje też wersja pochyła, w sumie to z podstawówki jedyne co wyniosłem to znajomych, bo tego co tam uczyli o jakiś pantofelkach to to się nie przydaje w życiu dorosłym i nawet jestem pewien, że szkoła podstawowa jest zbędna i nie potrzebna, jak ma się 8 lat to jest komunia i w sumie jak ma się
n.....n - @Mawak: tylko tak się powinno pisać i uczyłem się tego chyba z 3 lata istni...

źródło: comment_LWGxKxRJIoPLzN6wwyG5tmybvkfOEDO0.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@zefj: @Cynovit: ja tak piszę cały czas, jest to chyba jedyna pozytywna rzecz z podstawówki, odczytają to wszędzie, ale papier milimetrowy i rysowanie literek, bo to nie było pisanie, do tego ekierki, ale na coś się to przydało, odczyta to każdy i chyba o to chodzi ;)
  • Odpowiedz
@nightrain: ja tez tak pisze, tzn. uzywam takich "odmian" liter p, s, i, i tak dalej. Nie pamietam kiedy zaczalem, najprawdopodobniej gdzies na przelomie podstawowki i gimnazjum, kiedy trzeba bylo odpuscic kaligrafie na rzecz szybszego notowania :)
  • Odpowiedz
@Mawak: W mojej szkole jezeli uzywales drukowanego pisma odrazu pala, i ucz sie normalnego pisma. Ogólnie to dopiero 4-6 podstawowce mielismy juz spokoj bo bylismy klasa sportowa nowy wychowawcy inny poziom nauczania i tak dlaej, dzieki czemu kazdy juz mogl pisac jak chcial
  • Odpowiedz