Wpis z mikrobloga

Za namową pracownika banku założyłem lokatę dwuletnią, która inwestowała moje pieniądze w akcje spółki Alphabet. Lokata miała gwarantowany zysk 4,2%, a maksymalny 30%.
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin i rzeczywiście jest taki w zapis, ale czy to w ogóle legalne? Xd wypłacili mi mniej bo spółka urosła za dużo.
Śmiesznie bo w ostatnim czasie cieszyłem się jak alphabet szło w górę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #banki #millenium
bober234 - Za namową pracownika banku założyłem lokatę dwuletnią, która inwestowała m...

źródło: image_picker_9D95E293-32D9-4EC5-A6BF-0D0155F882EA-35986-00000D4F7B3DF5F8

Pobierz
  • 367
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1180
@PokemonowyRambo kur już raz się z nimi kłóciłem- kazali napisać do arbitra finansowego jak mi się coś nie podoba. Ja do niego napisałem - on przyznał mi rację. To mi odpisali, że i tak się nie zgadzają i mogę iść do sądu xD
  • Odpowiedz
ową pracownika banku założyłem lokatę dwuletnią, która inwestowała moje pieniądze w akcje spółki Alphabet. Lokata miała gwarantowany zysk 4,2%, a maksymalny 30%.

W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.

Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.

Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .

Dziś przeczytałem regulamin i rzeczywiście jest taki w
Malyburtownik - >ową pracownika banku założyłem lokatę dwuletnią, która inwestowała m...

źródło: chiluwa

Pobierz
  • Odpowiedz
@bober234: trochę wygląda jakby bank wciskał opcje egzotyczne małoświadomym inwestorą, spora szansa, że ktoś się dopatrzy jakiś braków w umowie/niepoinformowanie o ryzyku czy coś; to nie są instrumenty dla normalnych ludzi
  • Odpowiedz
@bober234 wykop odkrywa czytanie tego co się podpisuje, odcinek 2137:

II. jeżeli Poziom Zamknięcia Wskaźnika pomiędzy Datą Ustalenia Wartości Początkowej Wskaźnika, a Datą Ustalenia Wartości Końcowej Wskaźnika (włącznie) chociaż raz osiągnął lub przekroczył 150% Poziomu Zamknięcia Wskaźnika z Daty Ustalenia Wartości Początkowej Wskaźnika, oprocentowanie wynosi: OPROCENTOWANIE LOKATY= 5,4% w skali inwestycji (1,8% w skali roku)
  • Odpowiedz
o c--j xD też mam w millenium i nie wiedziałem że to taka c-----a xD Spłacę kredyt i zamykam tam w p---u, dzięki za info

@Luffik Lepiej sprawdź czy raty ci sie zgadzają.

Jakiś czas temu w markecie kupiłem TV na raty Millenium. Nie mam tam konta wiec po powrocie do domu ustawiłem sobie w swoim banku przelewy cykliczne zgodnie z harmonogramem.
  • Odpowiedz