Aktywne Wpisy
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Jarek_P +555
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Wybrano kandydata 27:1. Co na to PIS? #polityka
jak już
Ale jeśli ludzie z taką przypadłością stanowią reprezentację blisko czterdziestomilionowego kraju, to coś jest nie halo. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Poza tym, Czy PO, czy PIS - jeden grzyb. Obie partie są siebie warte. Niestety, mamy żelazny elektorat i nawet, jak znalazłaby się prawdziwa alternatywa, która na prawdę chciałaby wyleczyć chore państwo, to i tak nie wygra, bo "żelazny elektorat", który ma klapki na oczach i nie widzi nic poza tym,
To jest podstawa dyplomacji - nie graj sam na wszystkich. Tego nie trzeba tłumaczyć dzieciom w przedszkolu... Jakich sojuszników kaczor zamierza mieć, skoro nawet Węgry, Litwa, Czechy, Słowacja, Rumunia są przeciwko niemu?
Bo jak dla mnie jedyne racjonalne wytłumaczenie tej polityki to kurs na wyjście z
Gospodarczo to Polska jest zagrożeniem dla niewydajnych gospodarek południa (Francji, Włoch, Hiszpanii, Grecji, Portugalii), a nie na odwrót. My zarabiamy razem z Niemcami i resztą Europy Środkowej, a oni tracą.