Aktywne Wpisy
dawig123 0
Szukam do swojej małej działalności pracownika - działalność w Katowicach, praca to obsługa klienta. Jedyne wymagania to Angielski B2, niemiecki B2, prawo jazdy, podstawy komputera wiadomo i tyle, doświadczenie niewymagane - ile byście takiemu pracownikowi zaoferowali? Wiem, że za minimalną nie ma szans przez niemiecki ale UoP i 5200-5500 brutto będzie ok myślicie?
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki

Mirkosoft +29

Po stłuczce pół roku na zwolnieniu, bo wypadek w drodze do pracy, więc 100% płatne:
- jak się czujesz?
- "oj wiesz, boli mnie ten kręgoslup cały czas, bede miała przedłuzone zwolnienie"
- ale to masz jakąs rehabilitacje, czy coś?
- "no nie, lekarz kazał wypoczywać"
Tylko zakończył się okres zwolnienia i musiałaby przejśc na zasiłek rehabilitacyjny, czyli świadczenie obcięte to nastąpiło cudowne ozdrowienie.
Minął rok. laska jest od 10 minut w ciąży i już jest na zwolnieniu i raczej tak już do końca zostanie.
#logikarozowychpaskow #pracbaza #gorzkiezale
@kawazrana: W takim wypadku należy nasłać ZUS. Taka wizyta i kara działa lepiej niż jakakolwiek
@mirek_januszy: dlatego profilaktycznie wypowiedzenie w pierwszym dniu należy po powrocie takiej milusinskiej wystawić i niech spada, być ciężarem gdzie indziej.
@Traczowa: Normalne kobiety znajdą pracę. Problemem nie jest ciąża, problemem jest to że polki są wychowane przez siedlisko raczyska jakim są matki i ojcowie ( nie mówie o wszystkich), szanowni rodzice stawiali sobie za punkt honoru wydymać pracodawcę. Także i córciom wpoili takie zasady. Szkoda strzępić ryja.
@mirek_januszy: po powrocie z urlopu można śmiało nie przedłużyć umowy/zlikwidować stanowisko/wywalić z naganą (uzasadnioną).
@luc_paw tez nie jestem pracoholikiem, ale siedziec pol roku czy rok w domu to masakra jakas. Tez bym chyba oszalala.
@ufo99 a to juz totalne skurczysynstwo z ich strony. Powiedzmy ze rozumiem potrzebe dziecka, ciaza bywa podkreslam BYWA uciazliwa, praca w sklepie ciezka, ale bez przesady. Jakos bez oficjalnej umowy tej potrzeby
A kobiety rzeczywiście mają ogromny problem na rynku pracy. Bo po co zatrudniać
Kolejne kontrole zasadności zwolnień to kolejni ludzie których ja musze utrzymywać i machina socjalizmu się kręci dlaczego nie pojmujecie najprostszych rozwiązań? Kiedyś