Aktywne Wpisy
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Jarek_P +625
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Jak to jest możliwe że ludzie sprzedają te klucze za 25 zł? Zauważyłem że wszystkie te konta są disyć młode i zastanawiam się czy to nie fake. Skąd oni je bioro, spadły z ciężarówki przy drodze?
http://allegro.pl/nowy-klucz-windows-10-professional-automat-i6568740111.html
http://allegro.pl/windows-10-pro-pl-32-64-bit-automat-fv23-i6541946150.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=203523
dzwoniłem do MS i dostałem informację, że w pełni elektroniczny klucz można kupić legalnie TYLKO na stronie MS, natomiast każde inne źródło sprzedaje klucze w postaci naklejek/zdrapek/płyt/usb itd. Jeśli dany sklep sprzedaje elektroniczny klucz (tzw. automat) to jest to klucz nielegalny, koniec, kropka.
Ciekawe co teraz determinuje, to czy system jest legalny jeśli kupując go ze strony MS dostajemy tylko klucz bez CD, naklejki(?)...
a co do tej oryginalności to myślę że chodzi o to, że oni mają Twój dowód wpłaty za system i to świadczy o
Takie rzeczy to tylko w erze...