Wpis z mikrobloga

czy tylko ja uważam komentarze Joanny Jóźwik o wstrzykiwaniu sobie testosteronu za prostackie i chamskie?

Sportowca nie ocenia się tylko po wynikach, ale także po tym jak znosi porażki. Joanna Jóźwik postanowiła wylewać publicznie żółć i dyskredytować zwycięstwo innych, bardzo słabe zachowanie.

#rio2016 #oswiadczenie #przemyslenia #bieganie
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pavuloon: prostactwo wychodzi z ludzi, gdy już nie trzeba się sztucznie uśmiechać i robić hype'u, bo my takie miłe i uśmiechnięte polskie sportsmenki jesteśmy...
  • Odpowiedz
@Baryl: The IAAF policy on hyperandrogenism, or high natural levels of testosterone in women, was suspended following the case of Dutee Chand v. Athletics Federation of India (AFI) & The International Association of Athletics Federations, in the Court of Arbitration for Sport, decided in July 2015.[36] The ruling found that there was insufficient evidence that testosterone increased female athletic performance.[37]
  • Odpowiedz
Sportowca nie ocenia się tylko po wynikach, ale także po tym jak znosi porażki.

@alejandra15: są uzasadnione podejrzenia, że jednak coś jest nie tak z hormonami pań które ją pokonały. Jak dla mnie to sytuacja podobna do tej gdybyś miała uzasadnione podejrzenia, że pokonali Cię dzięki sterydom lub "sprzyjającym decyzjom" sędziów.
  • Odpowiedz
no ale jeśli miała "uzasadnione podejrzenia" to powinna działać przed konkursem, zgłosić swoje podejrzenia do WADA i MKOLu, a nie po porażce takie oczernia inne zawodniczki i im umniejsza.

@alejandra15: czytałem całą wypowiedź i zwraca w niej uwagę właśnie na bierność organizatorów w tej sprawie. Jak MKOL nie chce ruszyć sprawy to co może robić oprócz nagłaśniania?
  • Odpowiedz
@alejandra15: Bo kroki oficjalne już zostały poczynione 4 lata temu? Stwiedzono co stwierdzono (ze ma zbyt wysoki testosteron) ale nie nakazono jej obniżać na zawodach olimpiskich. I jakie miała kroki oficjalne poczynić? Co jej pozostało po takiej decyzji MKOLu prócz bólodupienia tu i ówdzie?
  • Odpowiedz