Wpis z mikrobloga

czy tylko ja uważam komentarze Joanny Jóźwik o wstrzykiwaniu sobie testosteronu za prostackie i chamskie?

Sportowca nie ocenia się tylko po wynikach, ale także po tym jak znosi porażki. Joanna Jóźwik postanowiła wylewać publicznie żółć i dyskredytować zwycięstwo innych, bardzo słabe zachowanie.

#rio2016 #oswiadczenie #przemyslenia #bieganie
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@laVey: Ciężkio sie pogodzić z byciem gorszą od (chyba) bab na szprycowanych jakimiś sterydami, po co w takim razie trenować skoro i tak jesteś skazana na nierówną walkę :))
  • Odpowiedz
@cichy1405: no i chamskimi komentarzami coś zmieni? przed biegiem jakoś nic nie mówiła, dopiero jak przegrała to wylała swoje prostactwo.
@kaszaneiros: no ale to są tylko oskarżenia, przecież zdobywców medali zawsze się bada pod kątem dopingu, jeśli rzeczywiście wszystkie przed nią są naszprycowane, a ona czysta to powinna być spokojna, bo dostanie medal :)
  • Odpowiedz
@alejandra15: Juz kiedyś toczyły sie badania i jakies dochodzenia w sprawie wlasnie tej zlotej medalistki za doping, chcieli jej nawet zabrać medal wiec nie mozesz mówić ze ktoś jest czysty skoro takie wydarzenia nastąpiły.. Zresztą oszustwa w sporcie wychodzą nawet po latach, daleko szukac nie trzeba, popatrz na naszych braci :)
  • Odpowiedz
@Baryl: co to w ogóle za p---------e, że po trochu są facetami? z tą Caster Semenyą byłą jakaś gruba zadyma chyba 8 lat temu i miała wiele badań, które potwierdziły jaką ma płeć i powinien być koniec tematu.

@kaszaneiros: no i nie zabrali jej żadnego medalu, jaki wniosek z tego wyciągasz? że RPA jest tak daleko posunięta w medycynie, że potrafi oszukać WADA?
  • Odpowiedz
@laVey: Da sie zmienić bo moze akuratnie gdy sprawę sie nagłośni to zostanie ona poruszona :) powtarzam sie, trenuj masę lat, ogrom wyrzeczeń i podejrzewam łez i potu a potem i tak jestes z gory nastawiona na przegranie przez to ze przeciwnik sie wspomaga, o ile to nie facet :)) a potem sie pogódź z porażką jak czlowiek.
  • Odpowiedz
@kaszaneiros: Nie wiem czy wiesz,ale takie przypadki już były. I nadal nie ma możliwości,by to zmienić,bo one nie mogą startować z mężczyznami,skoro lekarz orzekł,że są KOBIETAMI. KOBIETAMI,więc startują z kobietami.
  • Odpowiedz
@alejandra15 Ja uważam, że ma prawo robić co uzna za stosowne. To ona wylewała poty na treningu i odmawiała sobie wielu przyjemności.
Frustracja byłaby nieuzasadniona, gdyby przegrała turniej szachowy z inną kobietą, ale w tym przypadku musiała jakoś odreagować. Odreagowała medialnie, na szeroką skalę. Jej rywalki czy też rywale zostali nagrodzeni medalami, a Joannie pozostało uznanie za jej wynik.
W jej przypadku ciężko by było po prostu milczeć siedząc po turecku,
  • Odpowiedz
@alejandra15: dokładnie, jak zobaczyłem znalezisko o jej wypowiedziach po przegranej i o tym, jak wykopki się nimi podniecają, to aż musiałem się przejść po pokoju z tej żenady. Jeśli miała faktyczne podejrzenia (bo chyba wiedziała, z kim będzie rywalizować) to trzeba było nagłaśniać sprawę, bo takimi gównokomentarzami nie zmieni nic, tylko pokaże swoje prostactwo.
  • Odpowiedz