Aktywne Wpisy

winsxspl +1
pytanie do samochodziarzy, jak wy robicie?
bo spotykam się w internecie z kłótnią gen Z z resztą ludzi odnośnie stawiania auta xD
#samochody #motoryzacja
bo spotykam się w internecie z kłótnią gen Z z resztą ludzi odnośnie stawiania auta xD
#samochody #motoryzacja
źródło: image
Pobierzjak zostawiacie auto?
- sam ręczny 16.7% (67)
- sam bieg 23.4% (94)
- ręczny + bieg 60.0% (241)

vieniasn +52
branża transportowa już chyba na ryju leży i nigdy nie wstanie
sąsiad dostał robotę jako kierowca ciężarówki i może nie płacą dużo za to ciężarówkę dostał pod dom bo firma nie ma miejsca i teraz musi jeździć i szukać na całym osiedlu wielkim miejsca gdzie to może stać legalnie i się zmieści XD
sąsiad dostał robotę jako kierowca ciężarówki i może nie płacą dużo za to ciężarówkę dostał pod dom bo firma nie ma miejsca i teraz musi jeździć i szukać na całym osiedlu wielkim miejsca gdzie to może stać legalnie i się zmieści XD

Czy tak jak ja i mój #rozowypasek uważacie, że zaręczyny zaraz nie muszą oznaczać tego, że za rok, czy dwa trzeba się pobrać, bo takie ciśnienie?
Według nas to wejście na wyższy etap, ale niekoniecznie małżeństwo od razu, jak cała rodzina oczekuje.
My uważamy, że jesteśmy wyżej niż para, ale niżej niż małżeństwo i o małżeństwie będziemy myśleć wtedy, kiedy zamieszkamy ze sobą bardziej na stałe, a teraz jesteśmy na wyższym levelu:-D
Z nami jest coś nie tak, czy takie dziwne społeczeństwo, że przywykli i myślą, że zaręczyny= natychmiastowy ślub ?
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
@Glutaminian_Sodu: mylisz ślub z weselem.
A czy poważniejszego.. mieszkać i dziecko mieć można i bez ślubu.
Znaczy w żadnym wypadku nie chce umniejszac Waszej relacji, nie chciałabym być zle zrozumiana.
Generalnie bardzo podobały mi się wpisy @spammaster i @Ornament
a ja bym chciała żeby na świecie panował pokój i żeby żadne zwierzątko nie było krzywdzone
dobra, koniec podśmiechujków. XD
@AnonimoweMirkoWyznania: dobra rada
Komentarz usunięty przez autora
@Glutaminian_Sodu: Zaręczyny nie są niczym poważniejszym od chodzenia ze sobą, można je w każdej chwili zerwać bez najmniejszych konsekwencji. Jedyna różnica to ten moment oświadczyn.
Komentarz usunięty przez autora
@Ornament: No nie byłabym tego taka pewna. To, że małżeństwa były trwałe- bo musiały- nie znaczy automatycznie, że były szczęśliwe.
Całe wieki ludzie wychodzili z innego założenia niż teraz - że jak coś się psuje to się to naprawia a nie wyrzuca w kąt, tak jak jest dziś.
Całe wieki nie było przyzwolenia społecznego na mieszkanie ze sobą przed ślubem, a teraz
Wyjdziesz za mnie, tylko jeszcze nie teraz, innym razem o tym pogadamy?
Zaręczyny to znaczy że będzie małżeństwo, ale chyba za mało lat macie.
Nie wszyscy mają tyle pieniędzy, niestety
To jest anonimowy komentarz.
Zaakceptował: Zkropkao_Na
To jest anonimowy komentarz.
Zaakceptował: Asterling
@Zkropkao_Na: fajnie by było, jakby do tego wróciło.
@Ornament ja mysle tez, ze znaczenie miało i to, ze nikt nikogo nie testowal jak rzeczy, tylko stawialo się na rozwój relacji i umiejetnosc porozumienia się.