Aktywne Wpisy

tesknilam_ +664
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +665
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

bo spotykam się w internecie z kłótnią gen Z z resztą ludzi odnośnie stawiania auta xD
#samochody #motoryzacja
źródło: image
Pobierzjak zostawiacie auto?
tak samo nie wliczam luzu bez ręcznego, bo to jeśli nawet, to 99,99% na własnym podwóku/w garażu
źródło: image
Pobierzale jak kiedyś miałem manual to bieg, ręczny i zablokowanie kół, najlepiej tak by w razie czego stoczył się i oparł o krawężnik
zalezy na jak dlugo
No dobra, to tutaj trochę inaczej działa, powinienem uprzedzić że o spaliniaki chodzi xD
Ręczny i P
A przy manualu ręczny i 1.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale generalnie to jak to manual, to jedynka i ręczny. Jak na górce, to hamulec, jedynka, zgasić, powoli puścić hamulec, ręczny.
W automacie P, ręczny automatyczny więc się zaciąga przy gaszeniu, ale jak strome zbocze, to na odwrót- ręczny, P, wyłączenie auta.
Chodzi o obciążenia elementów- w manualu zapięty bieg to tak napraedę masa auta vs opory zgaszonego silnika, więc lepiej najpierw "oprzeć" o
@tellet: U mnie zawsze jest procedura - wpinam jedynkę na hamulcu nożnym i sprzęgle, gaszę auto, puszczam obydwa pedały aż "bieg zaskoczy" (chyba, że totalnie płaski teren, to leciutko puszczam sprzęgło i gaszę gdy auto zaczyna "brać", by mieć pewność, że
@rozdartapyta: Ja na przykład koła odkręcam i akumulator wyjmuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)