Wpis z mikrobloga

branża transportowa już chyba na ryju leży i nigdy nie wstanie
sąsiad dostał robotę jako kierowca ciężarówki i może nie płacą dużo za to ciężarówkę dostał pod dom bo firma nie ma miejsca i teraz musi jeździć i szukać na całym osiedlu wielkim miejsca gdzie to może stać legalnie i się zmieści XD
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 124
@vieniasn: To słabo. Ojciec kumpla trzymał zestaw pod domem, by nie dojeżdżać do firmy, tylko od razu z chałupy ruszać. Tylko różnica była taka, że nikt nie kazał mu trzymać tego u siebie, tylko robił to z własnej woli, dla własnej wygody, plus miał na to miejsce xD
  • Odpowiedz
  • 4
@blahajo możliwe że nie bo jest kółko i codziennie powrót do domu
4500 na rękę plus premia jak dobrodziej da czyli szkoda gadać ale rynek się tam się nie zepsuł tylko ktoś mu pomógł
  • Odpowiedz
  • 119
@derzaba codziennie w domu to może takich nawyków nie będzie
poprzedni sąsiad busiarz za to wszędzie chodził z kubkiem kawy on miał go przyspawanego do ręki jak Julian z chłopaków z baraków nigdzie się bez kawy nie ruszał nawet do sklepu chodził z kubkiem zwykłym ceramicznym domowym kawy
transport zmienia
  • Odpowiedz
  • 1
@Adaslaw ja na przykład kiedyś dostałem ofertę gdzie normalnie dzień pracy trwał 18 albo 20h w tym załadunek i rozładunek ręczny i wypadała tam przerwa chyba godzinka żeby odpocząć na parkingu i coś takiego 2x w tygodniu tworzyło etat
20h za kierownicą z przerwami na dźwiganie no coś pięknego
  • Odpowiedz
@vieniasn: dzien w dzien u mnie pod blokiem parkuje samochód poczty polskiej, ktos u nich pracuje i oczywiscie tez musi chłop parkować pod blokiem bo poczta nie ma parkingu xddd
  • Odpowiedz
  • 1
a widzisz, a mój kumpel śmiga sobie busem po Europie przeprowadzając Angoli i Skandynawów do Hiszpanii i nie ma co z kasą robić. Nie to że zazdroszcze, bo robota p--------a, bez tacho, wiecznie przeładowany i sra do żwiru ale zarabia kokosy.
  • Odpowiedz