Wpis z mikrobloga

@alex-fortune: Traktuje to jako karę za zaradność. Moim zdaniem stawka podatkowa powinna być równa dla wszystkich. Osoba zarabiająca 100 000 zł rocznie, przy podatku 10% zapłaci i tak znacznie więcej niż osoba zarabiająca 10000 zł rocznie, przy takim samym podatku.

@MrocznyBrokul: ale osobie ktora malo zarabia zabierze to znaczna czesc sumy ktora odczuje na codzien a milioner nie, stad sa te roznice podatkowe
  • Odpowiedz
@sebo000: No ale jednak coś w tym jest. Do futbolu jako takiego państwo się sporo dokłada.
Organizacje turniejów, budowa stadionów, licencje TVP. Co pośrednio przekłada się na zarobki piłkarzy.
Inna sprawa że nawet gdyby państwo nie wydawało absolutnie nic na sport to i tak tyle by mieli z piłki klubowej.
  • Odpowiedz
@Tremade: tylko to jest koleś którego ogląda miliony ludzi co mecz czy to na żywo, przez tv czy internet co powoduje że ma wysoki potencjał marketingowy a co z kolei przekłada się na realne zyski firmy. Przy założeniu że jeżeli firma zarabia wiecej to tworzy wiecej miejsc pracy to mi sie zdaję że z ten wkład społeczny jest spory nie wspominając o zwykłej rozrywce.
  • Odpowiedz
@XpedobearX: Ja to wszystko rozumiem, tylko nie popadajmy w skrajności. Przede wszystkim powtórzę - to, że lament, który wrzucił OP jest lamentem i zazdrosnym p----------m to się zgadzam. Moja uwaga była na temat dyskusji, która się rozwinęła, a który wydźwięk bym podsumował: "jesteś sam sobie winny, że nie zarabiasz milionów jak Lewy, życie stoi otworem, każdy może zarabiać ile chce". No właśnie, nie każdy.

Jeżeli to co napisałeś o sobie
  • Odpowiedz
@vinmcqueen: Nigdy wszyscy nie będą bogaci, nigdy wszyscy nie będą zadowoleni. Jednak ty, zawsze masz szansę spróbować zamiast tylko czekać aż manna spadnie z nieba. Nie każdy też jest ultra biedny, nie każdy ma rodzinę, nie każdy ma dzieci. Mają też weekendy, no sorry samo nie spadnie. Można próbować, nie masz gwarancji sukcesu, ale chociaż spróbowałeś.

Aha, apropos twojego wujka - myślenie, myśleniem, ale system prawny w Polsce jest raczej
  • Odpowiedz
@Bambro: wiesz, można też tak szczęśliwie trafić i być jednym z najlepszych w czymś, co średnio przychodzi zyski. Bycie np. top 20 graczem w WoT w całej Europie w praktyce niewiele dawało swego czasu, nie wiem jak teraz.
  • Odpowiedz