Wpis z mikrobloga

@MrocznyBrokul: nie, ale bardziej sprawiedliwie dystrybuować dobra. Gdyby Lewandowski zamiast kilkudzisięcieciu milionów zarabiał kilkaset tysięcy rocznie, też spokojnie by wyżył. I nie było by takiej patologii, że on ma na koncie 100 milionów Euro, a człowiek mieszkający dwie przecznice dalej i uczciwie pracujący musi brać kredyt, żeby żyć jak człowiek.
  • Odpowiedz
@sebo000: mimo tego, ze brzmi jak lament nieudacznika, z jednej strony ma rację - fakt, że tak mało osób skupia tak dużo kapitału nie jest dobre dla społeczeństwa jako tako.

@alex-fortune: nie... po prostu rob dobrze i tyle. Nie kazdy bedzie mial tyle samo, pozdro
  • Odpowiedz
wraz z wzrostem zarobków powinien być większy wkład

@alex-fortune: to ja mam taką propozycję żebyś się wziął do roboty i zaczął więcej zarabiać bo ja mam mało kasy a przydało by mi się więcej. No rusz dupę, na co czekasz?
  • Odpowiedz
@alex-fortune Pracuje w Anglii w centrum dystrybucji dla najwiekszego centrum handlowego w Londynie.W tym centrum jest dzial zajmujacy sie recyklingiem.Generalnie oprozniaja smietniki, dziela smieci itp.Do niedawna pracowal tam koles ktory gral w Man United i w reprezentacji Anglii jakos w latach 80-90.Wiec opinia,ze od dawna zarabiaja taka kase jest nieco nietrafiona.Nie lubie futbolu,ale wydaje mi sie,ze lata 90 byly poczatkiem tak absurdalnej ilosci pieniedzy dla kopaczy.

• Odpowiedz