Wpis z mikrobloga

@frezja_w_doniczce: Na YT nie mam reklam, ale jeśli na innej stronie takie coś się zdarzy, to wyciszam zakładkę w przeglądarce i zmieniam zakładkę. Zdarzyło się też, że po zmianie zakładki reklama się pauzowała, więc trzeba było wrócić i odczekać.
  • Odpowiedz
trzeba być masochista i uzywac ich ch... Apki

@levzor: używanie yt na mobilnym webie to masochizm. Takie Vanced dla ubogich (umysłowo, bo znalezienie i zainstalowanie apki inaczej niż przez sklep google przerasta i wolą się męczyć :))
  • Odpowiedz
używanie yt na mobilnym webie to masochizm

@Gjbgghbhhjj: Można zainstalować na Androidzie Firefox + Ublock + SponsrBlock i wszytko działa jak na PC. Zdarza mi się coś puszczać, wygaszać ekran i przy tym zasypiać. Chyba bym zawału dostał gdybym usłyszał reklamę NordVPN śpiąc o 1 w nocy.
  • Odpowiedz
@frezja_w_doniczce: Prawa jest taka, że blokery przegrywają walkę. Robię co mogę a widzę coraz więcej reklam.
Ktoś musi coś z tym zrobić. Powinien powstać bloker który renderuje strony w pełni (z reklamami) i później pousuwa z nich reklamy, powstawia czarne prostokąty, albo sam zredaguje stronę tak by usunąć reklamy. Będzie buforował filmik z reklamami i je wycinał, trzeba tylko będzie go odpalić kilka minut wcześnie jak na starym modemie. Tego
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Pudło. Masz reklamy wbudowane w filmiki przez twórców. YT Premium coś tam pomija ale nie tak konsekwentnie jak SponsorBlock. Tak więc polecam porzucić myślenie, że korpo w zamian za kasę zrezygnują z reklam.
  • Odpowiedz
i ktoś zrobił. Jest taka usługa YT premium. Nie masz reklam a jeszcze dostęp do muzyki gratis. Polecam.

@WhiskeyIHaze: a zrobili już opcję wyłączenia automatycznego dubbingu i tłumaczenia tytułów? Czy dalej płacisz grzecznie za wybrakowany towar?
  • Odpowiedz