Aktywne Wpisy
_atreides +9
To, że na świecie ludzie na wzajem się torturują, gwałcą, rabują i mordują w najmniejszym stopniu nie oznacza, że Bóg nie istnieje albo że jest zły.
#wiara #religia #takaprawda
#wiara #religia #takaprawda
przemek112 +1
Mireczki, od ostatniej wymiany oleju zauważyłem że delikatnie go ubyło. Do tej pory lałem shell 10w40, co polecilibyście wlać nieco bardziej gęstego żeby chociaż trochę spowolnić branie oleju? Auto to Seat Leon 2002r. 1.6 16v + gaz. W żadne remonty silnika raczej nie planuje się bawić, bo wartość tego auta jest już znikoma więc po prostu dopóki jeździ to jeździ.
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
Jak widzę że ktoś robi kanapki na bazie masło marki masło+wędlina i od czasu do czasu pomidor lub ogórek to mi się smutno robi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dla mnie kanapka/bułka musi być na wypasie. Po pierwsze jak robię sobie kanapki to do smarowania używam masła albo osełki, ale nie masła typu rama 1kg za 5zł tylko masło. Ewentualnie jakiś sos, majonez, czosnkowy, własnoręcznie robiony. Rama, Delma i inne tego typu gówna nie maja smaku, a jak już jakieś ma to czuć olej. Następnie warzywko na sam dół, preferuję sałatę. Jest mokra, świeża i nadaje smaku. przez co cała kanapka nie jest "sucha" Na sałatę wrzucam kolejne warzywko ostatnio mam fazę na czerwoną cebulę więc kroję w cieniutkie paski i układam, ewentualnie ogórek. Jeżeli to ogórek to posypuje solą, pieprzem (co kto lubi) Czas na pierwszy składnik czyli przeważnie ser. I tu też zasada jeżeli ser jest słony, wyrazisty jak np rolada to drugim składnikiem nie może też być cos słonego np salami . Po serze nadchodzi czas na wędlinkę. Na wędlinę ląduje kolejne warzywko, ja preferuje pomidora na górze którego posypuję sproszkowanym czosnkiem. Na to wszystko jeżeli do smarowania użyłem masła dodaję delikatnie jakiegoś sosu tak o po kropelce tu i ówdzie. Jeżeli robię bułkę/ kanapkę zamykaną i np na dół użyłem do smarowania majonezu, to na górę uzywam czegoś innego.
Ewentualnie pieczywko można przygrzać sobie w opiekaczu, piekarniku aby było lekko chrupiące.
#foodporn #jedzenie #gotujzwykopem
Kanapki jem raz na ruski rok, ale te warzywo musi być.
Zresztą zobacz na jakość i smak składników które są nie tylko w Polsce popularne - biały bezsmakowy chleb, ser pleśniowy także ten który nawet nie na krzty aromatu, p--o-woda, kawa rozpuszczalna z mlekiem i
- pełnoziarnista bułeczka
- któraś z past lisnera lub podobna
- sałata lub jarmuż lub roszponka
-
Nie wiem czemu w Polsce kanapki się traktuje jako domyślne "danie" na co najmniej dwa posiłki dziennie. Jem pieczywo ale mało, rzadko i tylko jako
Komentarz usunięty przez autora