Aktywne Wpisy
JoeGlodomor +631
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
gymw8nhnzd +54
Byłem sceptycznie nastawiony do elektryka, ale kolega sobie mocno zachwalał i spróbowałem:
Tesla 3 standard, ~50kWh bateria LFP, pompa ciepła, tył napęd ~300KM i 5,5s do 100 km/h. Zasięg mocno zróżnicowany od temperatury i prędkości, w moim przypadku jakieś 350-500km na jednym lądowaniu.
Co mnie skłoniło do zakupu? Jeżdżę 95% czasu po mieście wokół komina, rzadko kiedy trasy do 100km a raz w roku może 500km do rodzinki.
1) stosunkowo dobre przyspieszenie jak
Tesla 3 standard, ~50kWh bateria LFP, pompa ciepła, tył napęd ~300KM i 5,5s do 100 km/h. Zasięg mocno zróżnicowany od temperatury i prędkości, w moim przypadku jakieś 350-500km na jednym lądowaniu.
Co mnie skłoniło do zakupu? Jeżdżę 95% czasu po mieście wokół komina, rzadko kiedy trasy do 100km a raz w roku może 500km do rodzinki.
1) stosunkowo dobre przyspieszenie jak
#wiara #religia #takaprawda
@niegwynebleid:
On nie daje chorób dzieciakom. Skąd ta myśl w ogóle?
@_atreides: To kto daje w tym uniwersum, gdzie Bóg stworzył świat, wszystko co w nim jest, oraz generalnie cały czas wszechświata zaplanował?
To albo nie jest wszechmocny albo nie jest miłosierny.
@wstanczyk:
Każde, najmniejsze zło pochodzi od Szatana. Każda choroba, każde przestępstwo, każde
Dowolny Bóg, Allah, Jahwe, Kriszna, Latający Potwór Spaghetti jest zawsze zaskakująco sprzeczny i głupi. Dziwnie ludzko sprzeczny i głupi. Czyżby może wymyślony przez ludzi? Tyle pytań bez odpowiedzi!!!
@niegwynebleid:
Hmm, wiesz, ty wierzysz, że Boga nie ma i że to człowiek go stworzył, ja wierzę,
@Karl_Tofel:
Ja o tym doskonale wiem, wczoraj czytałem Księgę Hioba. To były trochę inne czasy, a Jezus odnowił Przymierze z ludzkością poprzez swoją ofiarę. Before the Abraham. I AM
Mnie spotkało coś podobnego do Hioba. Straciłem karierę, zdrowie, rodzinę. Ale to nie oznacza, że Bóg nie istnieje albo że
@_atreides: A kto wymyślił i stworzył tego Szatana? Czy nie Bóg aby? Czy jednak widzisz tam jeszcze jakiś byt wyższy od Boga i Szatana? Bo podobno wszystko od Boga pochodzi, również Szatan, także to też boska natura.
@wstanczyk:
Bóg stworzył Aniołów, ale to właśnie ta 1/3 Aniołów się zbuntowała i upadła. Bóg potępił 1/3 Aniołów, bo wykorzystali swoją wolną wolę, aby zbuntować się przeciwko swojemu stwórcy. Świat to miejsce wojny pomiędzy Szatanem a Bogiem, a my (ludzie) jesteśmy pionkami w tej grze.
@Karl_Tofel:
Odpowiem ci wprost i bez owijania w bawełnę - nie wiem :)
Widzę jeszcze próbę "nie ma dowodów na nieistnienie" co też jest kretynizmem.
Słuchaj - chcesz się oszukiwać to się oszukuj - duża część ludzkości jest
@_atreides: Ale to on ich stworzył właśnie takich, aby się zbuntowali. Czy jednak nie przewidział tego, że tak będzie?
To doczytaj, co w tych twoich świętych ksiągach piszą, bo piszą tam, że wszystko co istnieje, jest częścią boga, także ten szatan. No i nie się na raz być wszechwiedzącym,
Ja ci chociaż nie ubliżałem. Lecisz na czarną listę. Tak, wiem, po tym się nie pozbierasz. I dont give a damn
@wstanczyk:
Dla Boga wszystko jest możliwe.
@_atreides: A tego szatana to kto stworzył, dał mu jakąś moc i może w każdej chwili powstrzymać? "To nie ja zabiłem tego niemowlaka - to mój pitbull!".