Wpis z mikrobloga

Dlaczego Polacy którzy notabene zostali wychowani w kulturze "kanapek" robią je tak #!$%@? i nie poświęcają czasu na to aby zjeść smaczną dobrą kanapkę/bułkę a nie jakieś gówno? Rozumiem jeszcze pośpiech, przekąsić coś na szybko. Ale jak robicie sobie kanapki do pracy, na kolację czy po prostu macie czas to czemu nie zrobić sobie takiej wypasionej?

Jak widzę że ktoś robi kanapki na bazie masło marki masło+wędlina i od czasu do czasu pomidor lub ogórek to mi się smutno robi ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Dla mnie kanapka/bułka musi być na wypasie. Po pierwsze jak robię sobie kanapki to do smarowania używam masła albo osełki, ale nie masła typu rama 1kg za 5zł tylko masło. Ewentualnie jakiś sos, majonez, czosnkowy, własnoręcznie robiony. Rama, Delma i inne tego typu gówna nie maja smaku, a jak już jakieś ma to czuć olej. Następnie warzywko na sam dół, preferuję sałatę. Jest mokra, świeża i nadaje smaku. przez co cała kanapka nie jest "sucha" Na sałatę wrzucam kolejne warzywko ostatnio mam fazę na czerwoną cebulę więc kroję w cieniutkie paski i układam, ewentualnie ogórek. Jeżeli to ogórek to posypuje solą, pieprzem (co kto lubi) Czas na pierwszy składnik czyli przeważnie ser. I tu też zasada jeżeli ser jest słony, wyrazisty jak np rolada to drugim składnikiem nie może też być cos słonego np salami . Po serze nadchodzi czas na wędlinkę. Na wędlinę ląduje kolejne warzywko, ja preferuje pomidora na górze którego posypuję sproszkowanym czosnkiem. Na to wszystko jeżeli do smarowania użyłem masła dodaję delikatnie jakiegoś sosu tak o po kropelce tu i ówdzie. Jeżeli robię bułkę/ kanapkę zamykaną i np na dół użyłem do smarowania majonezu, to na górę uzywam czegoś innego.

Ewentualnie pieczywko można przygrzać sobie w opiekaczu, piekarniku aby było lekko chrupiące.


#foodporn #jedzenie #gotujzwykopem
CreativePL - Dlaczego Polacy którzy notabene zostali wychowani w kulturze "kanapek" r...

źródło: comment_y0SorFDSbQw4TBXB9B8NKQDwrqYww9gs.jpg

Pobierz
  • 150
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CreativePL uważam tak samo, kanapki powinno się jeść tylko tak na pełnej prostytutce i przygotowywać je z należnym uczuciem. ja moje kanapki potrafię robić nawet pół godziny, ale wkładam w to tyle serca, że oceniam je potem na 11/10. polecam ten stan
  • Odpowiedz
@CreativePL: problem jest inny - dlaczego Polacy wychowani w kulturze chleba zatracają swoją tradycje na rzecz gąbczastego, bezsmakowego gówna z marketu. Do dobrego pieczywa te wszystkie składniki są tylko dodatkiem, klasyk w postaci prawdziwa, chrupiąca bułka, masło i gruby plaster dobrego sera to lepszy rarytas niż te Twoje rogi rozmaitości.
  • Odpowiedz
@CreativePL: Wiesz ze ludzi może mie być stać na takie kanapki? Ser + szynka + mega droga papryka to juz podwaja koszt takiej kanapki. Do tego ludzi nie stać
  • Odpowiedz
zawsze cieszę się gdy widzę takie wpisy, podziwiam OP-ów że potrafią mieć większy ból dupy o nic niż ja sam, a niestety często mi się to zdarza
  • Odpowiedz
@szpongiel: nie wiesz o czym piszesz, IG to bujda na resorach, a jak ktoś nie żre ponad to, co spala (czyli nie tyje), to fałdek się od tego nie nabawi, cukrzycy tym bardziej.
  • Odpowiedz
  • 0
@ksardas: kup kilka warzyw ktore lubisz, z dwa rodzaje wedliny jakis ser i po prostu kombinuj smakowo. Nie wal tego za duzo czyli 8plastrow pomidora i ogorka itp tylko troszeczke identycznie z jakims sosem, po kropelce tu i uwdzie a wszysto na koniec dopraw przyprawami ktore lubisz tez szczypte tu i tam.
  • Odpowiedz
@CreativePL: tez lubie #!$%@? kanapki, ale musi byc do tego duza bulka, bo chleb sie po prostu rozwali i nie pomiesci tego. jak robie chleb to daje ser szynka pomidor ogorek ewentualnie salata i jakis sos, jak mam bulke to tak #!$%@? skladnikami ze w ryju sie nie miesci :D chociaz przyznaje, to tylko jak mam czas.
  • Odpowiedz