Aktywne Wpisy

Grzesiok 0
Poszukiwane: Filmy pod Halloween dla młodszej młodzieży = 12-13 latków.
Co możecie polecić? Nie chodzi mi o takie błahe produkcje jak gęsia skórka, bo "IT" już mają zaliczone ale z drugiej strony nie wyjeżdżajmy z jakimiś Egzorcyzmami lub Obecnościami, bo to może być za mocne.
#film #filmy #horror #filmnawieczor
Co możecie polecić? Nie chodzi mi o takie błahe produkcje jak gęsia skórka, bo "IT" już mają zaliczone ale z drugiej strony nie wyjeżdżajmy z jakimiś Egzorcyzmami lub Obecnościami, bo to może być za mocne.
#film #filmy #horror #filmnawieczor

hell_naw +156
Dzisiaj 8 rano HR napisał mail że nie uważa za odpowiednie aby jeść banany bo źle wpływają na męskich współpracowników z Indii gdy kobieta to przy nich robi (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) i aby nie doszło do nieporozumień.
#pracbaza #korposwiat
#pracbaza #korposwiat

wlaczylem wymuszanie renderowania na GPU i wydaje mi się, że trochę płynniej wszystko działa, zwłaszcza w trybie oszczędnym.
ale czy odciążanie procka kosztem grafiki nie pobiera więcej energii?
Przy nowszych wersjach Androida nie powinno to robić sporej różnicy.
Wcześniej domyślnie grafika była renderowana na procesorze i po stronie programu był wybór czy grafika ma być renderowana przez GPU. Ma to swoje źródło w kiepskich sterownikach nie tylko u Qualcomma ale u Samsunga zwłaszcza przez erą Exynosów.
W nowszych wersjach domyślnie grafika powinna być renderowana przy GPU i to programista decyduje czy wymusić renderowanie programowe.
Generalnie renderowanie programowe
Obstawiam że to ustawienie wymusza bezwzględnie renderowanie sprzętowe, ale nie mam pewności czy tak ta opcja działa.
Możliwe że elementy interfejsu użytkownika (zwłaszcza te systemowe jak Holo czy Material Design) mogą być domyślnie renderowane programowo.