Aktywne Wpisy

absstart +270
źródło: Screenshot_3
Pobierz
arinkao +137
Pieczona kiełbasa z ryżem, sosem pieczeniowym i koperkiem. Nie bijcie 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#arinkaofood
#gotujzwykopem
#arinkaofood
#gotujzwykopem
źródło: IMG_20250727_155744
Pobierz

O godzinie 16:30 skończyłem sobie release na produkcję, sprawdzałem na telefonie czy kurier dzwonił w sprawie dogadania godziny. O, dzwonił, trzy razy, o 16:05.
Oddzwaniam...
- Dzień dobry, nazywam się Gindę, dzwonię w sprawie paczki z komputerem...
- Tak, zostawiłem ją pod drzwiami. Dzwoniłem do sąsiadów, ale nikt nie chciał odebrać.
- Pan sobie żartuje, prawda? To jest jakiś bardzo głupi żart, tak?
- Nie, to normalna praktyka. Przykro mi, jeśli poczuł się pan urażony. Do widzenia.
Dzwonię do dziewczyny, by sprawdziła czy na klatce jest jakiś komputer - "nie jestem w domu, będę za 10 minut".
Dziesięć minut później dostałem telefon, że tak, był komputer, akurat kurier się wrócił (chyba zorientował się co o-----ł), podpisała odbiór, sprawdziła czy komputer nie jest nigdzie obity, nie był.
Sprawdzam tracking paczki:
Właśnie dzwonię złożyć skargę.
#dhl #kurier #morele #coolstory
Oczywiście Twoja sytuacja jest troszkę inna, wyznaczone zostały konkretne godziny doręczenia,
@tomaszk-poz: Z reguły nie ginie, czasem sąsiad jak widzi paczkę pod drzwiami to wniesie za drzwi do środka.
Firmy kurierskie są na takie ewentualności ubezpieczone, podobnie jak paczki.
Tak więc rynek najdalej za 2 dni w magiczny sposób wyreguluje tę firmę z rynku i pozostaną tylko porządni kurierzy.
(A przynajmniej tak powinno być, gdyby teorie s-----------h kuców miały cokolwiek wspólnego z rzeczywistością)
chodziło mu pewnie o KMIOTA