Wpis z mikrobloga

Kilka dni temu zamówiłem z morele.net komputer za 4,5 tysiąca. Ze składaniem, dopłaciłem za kuriera w godzinach 18-22. Sklep wybrał sobie DHL.
O godzinie 16:30 skończyłem sobie release na produkcję, sprawdzałem na telefonie czy kurier dzwonił w sprawie dogadania godziny. O, dzwonił, trzy razy, o 16:05.
Oddzwaniam...
- Dzień dobry, nazywam się Gindę, dzwonię w sprawie paczki z komputerem...
- Tak, zostawiłem ją pod drzwiami. Dzwoniłem do sąsiadów, ale nikt nie chciał odebrać.
- Pan sobie żartuje, prawda? To jest jakiś bardzo głupi żart, tak?
- Nie, to normalna praktyka. Przykro mi, jeśli poczuł się pan urażony. Do widzenia.

Dzwonię do dziewczyny, by sprawdziła czy na klatce jest jakiś komputer - "nie jestem w domu, będę za 10 minut".
Dziesięć minut później dostałem telefon, że tak, był komputer, akurat kurier się wrócił (chyba zorientował się co o-----ł), podpisała odbiór, sprawdziła czy komputer nie jest nigdzie obity, nie był.

Sprawdzam tracking paczki:

Przesyłka została doręczona do Odbiorcy. Odebrana przez KMITA POD DRZWIAMI

Właśnie dzwonię złożyć skargę.

#dhl #kurier #morele #coolstory
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pocieszę cię - ta firma padnie jutro, najdalej pojutrze. Oferują bowiem usługi, które nie spełniają oczekiwań konsumentów. I to pomimo złych warunków pracy pracowników, co jak wiadomo jest działaniem dla dobra konsumenta.

Tak więc rynek najdalej za 2 dni w magiczny sposób wyreguluje tę firmę z rynku i pozostaną tylko porządni kurierzy.

(A przynajmniej tak powinno być, gdyby teorie s-----------h kuców miały cokolwiek wspólnego z rzeczywistością)

@bolo1: xDDDD
  • Odpowiedz
dopłaciłem za kuriera w godzinach 18-22.

@Ginden: Dałeś się sfrajerzyć i tyle, DHL nawet nie oferuje takiej opcji dla paczek "standard". Zapłaciłeś sklepowi za dopisek na pudełku i masz pretensje, że wszyscy mają to gdzieś. Dorabiałem jako kurier (na szczęście - na zastępstwo, strasznie niszcząca psychicznie praca) i 80% klientów to roszczeniowe barany które w żaden sposób nie potrafią pojąć, że NIE MOŻESZ przyjechać po 16 bo zwyczajnie o tej
  • Odpowiedz
  • 7
@piker: Nie obchodzi mnie to. Jeśli płacę za zaproponowaną mi usługę to oczekuję, że zostanie zrealizowana. Nie mam obowiązku znać się na wewnętrznej polityce zatrudniania w firmie kurierskiej, nie mam też zamiaru sprawdzać każdego podwykonawcy.
Jakby ci przysłali komputer bez zamówionej obudowy to też byś stwierdził "dałem się sfrajerzyć, zamówiłem obudowę, a mogłem wiedzieć, że nie mają jej na stanie "?

Aha, inb4 - tak, kiedyś usługi kurierskie były znaaaaacznie
  • Odpowiedz