Aktywne Wpisy

Sriracha +279
Zwycięstwo!!!!!
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
źródło: IMG_20250309_133202842
Pobierz
jmuhha +13
Mój mąż miał wczoraj imprezę integracyjną z pracy. Mówił, że wróci wcześnie, ale wrócił o 2 w nocy i powiedział, że była słaba muzyka, więc zwinął się z koleżanką i pojechali sobie na miasto do klubu potańczyć. Nie znam tej koleżanki, ale odkąd tam pracuje, wiem, że ma z nią dobry kontakt – często ze sobą piszą, wysyłają sobie memy itp. Nigdy nie zaglądałam mu w wiadomości, więc nie wiem, o czym

udisksctl: command not found
Mam udisks, udev, gvfs, thunar-volman. Jakieś pomysły dlaczego?
#linux #debian
https://packages.debian.org/search?searchon=contents&keywords=udisksctl&mode=path&suite=oldstable&arch=any
jessie:
https://packages.debian.org/search?searchon=contents&keywords=udisksctl&mode=path&suite=stable&arch=any
Dzięki. Tak przy okazji: jakiś pomysł jak mountować wszystkie podłączone USB dyski jak to robi thunar-volman tylko przy boocie, ale bez fstab czy usbmount?
Sprawdzadz obecność UUID w /dev/disk/by-uuid czy występuje i go montujesz - zakładam, że nie chcesz robić wpisów fstab z powodu, że któryś z dysków może nie być podłączony w momencie boot i aby nie robiło to problemów.
Możesz też np. w fstabie wpisać parametry montowania i uuidy (z opcją noauto - aby nie działo się to automagicznie) i potem też gdzieś to skryptem podmontowywać.
Co do fstabu to odpada dodatkowo, bo UUIDy będą się zmieniać, a chodzi o to, że nie chce za każdym razem sprawdzać i dodawać.
jessiewzwyż). Wwheezymasz udisks(1) w udisks.