Aktywne Wpisy

Giru +14
źródło: IMG-20241216-WA0004
Pobierz
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje

Zdecydowanie #niecoolstory Dziewczynka dzisiaj dostała na zajęciach ataku histerii ze strachu przed ojcem, który będzie ją potem przepytywał, a ona nie była pewna czy dobrze odpowie. Na sugestię, że może odbierze ją dzisiaj mama, odpowiedziała tylko, że "mama też krzyczy" i dalej zanosiła się płaczem. Dziewczynka jeszcze nie chodzi do szkoły, jest w zerówce.
Nie róbcie tak. To jest złe. Bardzo złe i odbije się w dalszym życiu.
#kasikuczymatematyki #dzieci #nauka #rodzice
Po prostu chyba nie zauważyli, że coś poszło nie tak. I to o to tutaj chodzi.
Matma to nie jest koniec świata, chociaż rzeczywiście dziewczynka jest dobra i bardzo daje radę. Chodzi o to, o czym pisze @Sscherzo: (piszę nick z pamięci, sorry jeśli pomyliłam, nigdy nie wiem ile masz
@SScherzo: Osobą z zewnątrz będzie oczywiście @SScherzo, wszechwiedząca na temat każdego dziecka. Niekrzycząca, nierzucająca ołówkami, niedrąca ryja.
@Sscherzo
potwierdzam. Powinni cię wtedy przenieść do rodzinu zastępczej.
Jeśli metoda ojca działa w kwestii matematyki, to po co to bicie piany. Może próbujesz leczyć swoje traumy w ten sposób?
@SScherzo: emocje to emocje. Słyszałem o przypadkach zmyslania przez dzieci nawet szczegółów dotyczących uczestniczenia w satanistycznych obrzędach. Napisz SScherzo, czy znasz tę dziewczynkę, żeby w tak pewny sposób wypowiadać się o tej sytuacji? Twoje traumy to nie jej traumy.
A tu angielski, a tu jazda konna, a tu może k---a jeszcze szermierka bo godzinka czasu popołudniu...
Komentarz usunięty przez autora