Wpis z mikrobloga

Jeśli macie dzieci lub planujecie mieć, nie wrzeszczcie na nie, nie krzyczcie, kiedy się pomylą, nie przepytujcie z materiału do nauki z krzykiem.
Zdecydowanie #niecoolstory Dziewczynka dzisiaj dostała na zajęciach ataku histerii ze strachu przed ojcem, który będzie ją potem przepytywał, a ona nie była pewna czy dobrze odpowie. Na sugestię, że może odbierze ją dzisiaj mama, odpowiedziała tylko, że "mama też krzyczy" i dalej zanosiła się płaczem. Dziewczynka jeszcze nie chodzi do szkoły, jest w zerówce.

Nie róbcie tak. To jest złe. Bardzo złe i odbije się w dalszym życiu.

#kasikuczymatematyki #dzieci #nauka #rodzice
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alma_: nie mówię, że rodzice nie są normalni- im bardzo zależy na tym dziecku, może aż za bardzo.
Po prostu chyba nie zauważyli, że coś poszło nie tak. I to o to tutaj chodzi.

Matma to nie jest koniec świata, chociaż rzeczywiście dziewczynka jest dobra i bardzo daje radę. Chodzi o to, o czym pisze @Sscherzo: (piszę nick z pamięci, sorry jeśli pomyliłam, nigdy nie wiem ile masz
  • Odpowiedz
emocje są szczere i reakcje są nie bez powodu. to dziecko jest już na tyle duże, że nie zmyśla dla zabawy.

@SScherzo: emocje to emocje. Słyszałem o przypadkach zmyslania przez dzieci nawet szczegółów dotyczących uczestniczenia w satanistycznych obrzędach. Napisz SScherzo, czy znasz tę dziewczynkę, żeby w tak pewny sposób wypowiadać się o tej sytuacji? Twoje traumy to nie jej traumy.
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: Najgorzej jest jak rodzice próbują na siłę własne ambicję przenieść na dziecko bo im samym się nie udało i w podstawówce d--------ą dziecku tyle zajęć że nie ma ono czasu na proste dzieciństwo.
A tu angielski, a tu jazda konna, a tu może k---a jeszcze szermierka bo godzinka czasu popołudniu...
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: najgorsze że tego typu zjeby rozmnażają się jak króliki i brakuje im refleksji, że być może nie dorośli do roli rodzica. BTW co za zajęcia prowadzisz, jesteś nauczycielką?
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: przypominam że z powodu debili u wałdzy polskie życie jest na skraju wegetacji odbija się to neisamowicie na życiu i psychice ludzi którzy się wyżywają nie tylko na dzieciach ale i też na sobie i innych przypadkowych ludziach
  • Odpowiedz
@Dutch: nie jestem nauczycielką, skończyłam zupełnie inne studia, przekwalifikowałam się- zrobiłam kurs do uczenia tą konkretną metodą. To są zajęcia pozalekcyjne, nie lekcje w ramach zajęć szkolnych.
  • Odpowiedz
@xhxhx: szczerze współczuję, to tak nie powinno wyglądać :/ Mi zwracano uwagę jak sobie nie mogłam z czymś poradzić naprowadzając na dobry sposób rozumowania, cieszono się jak mi się coś udało nadprogramowego, ale też bez szaleństw, dzięki czemu problemów z samooceną nie miałam, ani w jedną, ani w drugą stronę- nie przeceniałam swoich możliwości, ale też w nie nie wątpiłam. Wyrosłam w przekonaniu, że mam w głowie niemało, że jestem
  • Odpowiedz
@arcymag: OP zna, przypominam. to nie są moje traumy. i nie, nie działa. nie umiem matmy i do matury była dla mnie problemem. ale my nie mówimy o nauce. nie rozumiesz i tyle.
  • Odpowiedz