Wpis z mikrobloga

@Energiizer

@Giru facet pomaga w wychowaniu nie swojego dziecka, partycypuje w wydatkach i jeszcze kobieta ma do niego problem XD to nie jest przecież jego dziecko

Jeśli oni płacą 50/50 a ona obrabia więcej w domu mimo że on więcej zarabia to ja okrada bo za gosposie by musiał sobie zapłacić , a skoro już się zdecydował na babe z dzieckiem to jego sprawa i śmieszne narzekać na własne wybory
  • Odpowiedz
  • 634
@Linnior88 ciekawe czy wozi jej dupe autem. Bo jak tak no to osobisty szofer + utrzymanie pojazdu. Zastępowanie ojca dla JEJ dziecka. Żeby nie wyszlo że jeszcze laska musi dopłacić :) absurd, ludzie myślący takimi kategoriami nie dorośli do związku...
  • Odpowiedz
@xyz_xyz

@Linnior88 i jeszcze pewnie mu daje w nocy a tak by musial placic divie wiec, gosposia + diva no to spokojnie z 3k, co nie ?

Śmieszne że jak baby tak cwaniacza to zaraz po niej jada a jak trafia się facet z mentalnością pasożyta to wszyscy klaszczą typowy wykop jest typowy
  • Odpowiedz
  • 138
@Linnior88 prawda jest taka że nie znamy 2 strony medalu. Bo wiemy tylko to co chciala powiedziec kobieta, wiec takie p--------o. Poznając drugą wersje tej opowieści zaraz wyjdzie ze gość może i zarabia więcej ale robi 2x tyle godzin, tydzien temu zrobił remont. Czy np co pisalem wyzej z samochodem...
  • Odpowiedz
a skoro już się zdecydował na babe z dzieckiem to jego sprawa i śmieszne narzekać na własne wybory

@Linnior88: wiesz można dokładnie to obrócić. Skro zrobiła sobie dziecko to jej sprawa i nie ma c narzekać na własne wybory, powinna płacić ponad 50% bo dziecko też kosztuje użytkuje mieszkanie itd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W ogóle zasada, że ktoś zarabia więcej to ma płacić więcej jest z definicji głupia..bo niby dlaczego..
  • Odpowiedz
@Linnior88: czasami trafi się na pasożyta, a czasami jest tak że partnerzy nie dostrzegają ile w związku robi druga strona i mają pretensję. Mi żona też narzekała że robi więcej, a ja mniej. Ja tak nie uważałem, szczególnie że obowiązki mieliśmy już podzielone, ale ciężko to było porównać. Żeby to sprawdzić zaczęliśmy przyznawać sobie punkty za wykonywanie pracy w domu. Użyliśmy do tego gry Komma Lika.
Skutek był taki że
  • Odpowiedz
@Linnior88: tak jak on świadomie wybrał babę z dzieckiem, tak samo ona zarabia mniej tylko przez własne wybory, czemu nie została np. lekarką? Ktoś jej zabraniał? To też jej świadomy wybór, więc do kogo pretensje że zarabia mniej?
  • Odpowiedz