Wpis z mikrobloga

@BolaMniePlecy: Raczej wygoda. Odkąd W8 nie ma menu start to tak mi jest wygodniej - strony www nie są szerokie na 1920 pikseli, ale wykorzystują w pełni 1080 pikseli na wysokość ( ͡ ͜ʖ ͡)

Na laptopie z W7 mam normalnie na dole, bo inaczej menu start do kitu wygląda ;]
  • Odpowiedz
@Leinnan: chciałem mieć tydzień temu linuxa, cały czas przerywało mi połączenie wifi, nawet bo wgraniu sterów itd

A miejsca nie tyle brakuje co takie rozwiązanie jest po prostu bardziej ergonomiczne
  • Odpowiedz
@Leinnan: W sumie fakt, pasek w W8 w tej pozycji jest najszerszy. Właczając małe ikony gdy pasek jest na dole troche 'chudnie', a w tej pozycji jedynie zwiększa się miejsce na dodatkowe programy. Ale też mogę ukryć pasek - ale po co się męczyć? ;)

Ja Linucha u siebie zainstalowałem, bo wcześniej u rodziców na lepie zainstalowałem (kupiłem im lapa bez systemu), a na ich potrzeby w sam raz -
  • Odpowiedz
Photoshop > Gimp

@sirgorn: Oczywiście zależy w jakich zastosowaniach. Na pewno jest wygodniejszy. W kwestii teskturowania modeli 3D w Gimpie idzie zrobić tyle co w PSie, jednak to wymaga obchodzenia pewnych rzeczy na około, w Shopie idzie to zrobić szybciej. Nie lubię jednak obrzucania gównem Gimpa jedynie za to, że nie jest darmowym PSem. Nie jest i nie będzie.

Ja sam na Linuxa dość długo się przerzucałem, aż trafiłem na
  • Odpowiedz