- RidgeForrester
- konto usunięte
- ToNieOn
- LeonardoDaWincyj
- Medestin
- +23 innych
- 24
@paramyksowiroza: przebijam
- paramyksowiroza
- megawatt
- croppz
- MisPluszowyZWadaWymowy
- v1vAz
- +19 innych
@paramyksowiroza to niby jest śmieszne?
- paramyksowiroza
- emi_emi
- konto usunięte
- Boglodite
- Sajner
- +8 innych
- konto usunięte
- konto usunięte
- dyniel
- Jagoo
- cheeseandonion
- +6 innych
@paramyksowiroza wgryzlbym się (⌒(oo)⌒) choć podobne wczoraj zrobilem Z burgerem mam ten problem ze chocby nie wiem jak dobry wyszedl, to trudno mi oddać zdjeciem, jego smak. Nie umiem ująć tego jego "sexi" na ktorego widok, śliniaczki robią pod siebie..a kubkom smakowym ucha sie prostują...¯_(ツ)_/¯
- LukaszN
- paulinnaa
- paulka07
- xud9
- konto usunięte
- +1 innych
- 1
Mango lassi to jeden z moich ulubionych napojów na upał.
Nie jest słodki (chyba że dosłodzisz), a mango z jogurtem to fajne połączenie :)
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
Nie jest słodki (chyba że dosłodzisz), a mango z jogurtem to fajne połączenie :)
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
@paramyksowiroza: jak sie to robi
@paramyksowiroza: nie mam miksera
Diabli nadali tę pogodę...
#pogoda
#pogoda
@Rockerxow: Czemu? Co jest złego w 14 stopniach?
- Dante27
- Mazan
- mamlepszegogolfanizty
- Waleczny_Kalafior
- Rski
- +1 innych
- 12
@paramyksowiroza: lub co jest zajebistego w 30?
Prysznic co godzine? chyba ze ktos lubi #!$%@? cebula na pol ulicy no to spoko, takie zajebiste jest zapocenie sie po 10 minutach pracy na tej patelni?
Mam wrazenie ze fanami takiej pogody sa dzieci (wiadomo, bo wakacje) i biurwy/pogodynki ktore sie spuszczaja na afrykanski upal, siedzac w klimatyzowanej kanciapie albo pod wentylatorem caly dzien ¯\_(ツ)_/¯
Oj poslalbym te pogodynki do pchania taczki na
Prysznic co godzine? chyba ze ktos lubi #!$%@? cebula na pol ulicy no to spoko, takie zajebiste jest zapocenie sie po 10 minutach pracy na tej patelni?
Mam wrazenie ze fanami takiej pogody sa dzieci (wiadomo, bo wakacje) i biurwy/pogodynki ktore sie spuszczaja na afrykanski upal, siedzac w klimatyzowanej kanciapie albo pod wentylatorem caly dzien ¯\_(ツ)_/¯
Oj poslalbym te pogodynki do pchania taczki na
Mógłbym wymienić Ci parę innych osób, które spamują wykop.
@paramyksowiroza: ależ ja to popieram aby lewackich oszołomów również usunąć, widocznie autor tego znaleziska mocno już sobie wcześniej nagrabił.
@jezus_cameltoe: Nie mówię tylko o "lewackich oszołomach", ale również o ludziach, którzy zasypują wykop artykułami sponsorowanymi. Jeśli ktoś ma wszystkie dodane znaleziska z jednej, własnej domeny, powinien być brany pod uwagę jako potencjalny spamer.
A moderacja ma bardzo ograniczone możliwości, by rozgryzać, kto jest kto.
Sam fakt, że posądzi kogoś o wcześniejsze konta nie jest żadnym dowodem.
Dodatkowo, jeśli konta, które są uważane za należące do tej samej osoby są zablokowane,
A moderacja ma bardzo ograniczone możliwości, by rozgryzać, kto jest kto.
Sam fakt, że posądzi kogoś o wcześniejsze konta nie jest żadnym dowodem.
Dodatkowo, jeśli konta, które są uważane za należące do tej samej osoby są zablokowane,
WTF? Drugi pożar?
#warszawa
#warszawa
- genesis12
- Saganis
- Goclaviak
- matixrr
- niemamnasmsy
- +3 innych
- 2
- cyckonauta
- Ten_typ_sie_patrzy
- czlapka
- dzieju41
- siema13
- +9 innych
- konto usunięte
- zielonykrul
- kantek007
- LJBW603
- konto usunięte
- +11 innych
@nie-wysylaj-zaproszen: Podsmażona cebulka w środku. I bez bułki tartej na wierzchu.
@paramyksowiroza: Szczyt, finezja, włochy, francja, romantyzm, orgazm...
Gdy walczysz o dumę narodową, ale jesteś za stary na strzelanki, więc grasz w CTF, bo łatwiej uciekać niż strzelać.
Poniższa #pasta ma ponad 20 lat (1998 by ).
Poczułem się staro ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#humorinformatykow #heheszki
Jest to opowiesc o najbardziej chyba spektakularnej grupie hackerskiej w historii Netu oraz najgenialniejszym hackerze wsrod seniorow. Pan Jan S. , bo o nim mowa zaczal sie co prawda interesowac komputerami dopiero w wieku 68 lat lecz efekty jego zainteresowan przerosly jego nasmielsze oczekiwania.
Ale zacznijmy od poczatku.
- Pamietam
Poczułem się staro ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#humorinformatykow #heheszki
Jest to opowiesc o najbardziej chyba spektakularnej grupie hackerskiej w historii Netu oraz najgenialniejszym hackerze wsrod seniorow. Pan Jan S. , bo o nim mowa zaczal sie co prawda interesowac komputerami dopiero w wieku 68 lat lecz efekty jego zainteresowan przerosly jego nasmielsze oczekiwania.
Ale zacznijmy od poczatku.
- Pamietam
- konto usunięte
- konto usunięte
- kanguro
- MrocznaMucha
- Zmiyu
- +19 innych
@Artur_z_Glastonbury: To chyba pierwsza pasta jaką czytałem. Tylko wtedy jeszcze nikt nie mówił na to "pasta", tylko rozsyłał na inne grupy na Usenecie :)
@paramyksowiroza: jezuu, pamietam to, jest super
Dojrzewający schabik uważam za udany. Świetny pod alko.
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem #schabdojrzewajacy
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem #schabdojrzewajacy
- graf_zero
- fizzly
- konto usunięte
- Dzaa88
- konto usunięte
- +77 innych
@paramyksowiroza: parę uwag :
1. nie dojrzewający tylko podsuszany ( z dojrzewaniem to ma tyle wspólnego co ja z lotami w kosmos - czyli niewiele )
2. podsuszany to minimum 2 tygodnie powinien wisieć - ten jest surowy jeszcze !
3. tego typu wędliny jeśli nie masz odpowiedniego pomieszczenia ,w którym masz stałe 14-16 st.C to robi się tylko w okresie jesienno-zimowym . Jeśli "dojrzewa" w wyższej temperaturze to staje się
1. nie dojrzewający tylko podsuszany ( z dojrzewaniem to ma tyle wspólnego co ja z lotami w kosmos - czyli niewiele )
2. podsuszany to minimum 2 tygodnie powinien wisieć - ten jest surowy jeszcze !
3. tego typu wędliny jeśli nie masz odpowiedniego pomieszczenia ,w którym masz stałe 14-16 st.C to robi się tylko w okresie jesienno-zimowym . Jeśli "dojrzewa" w wyższej temperaturze to staje się
- benetti
- paramyksowiroza
- Dev321
- bucekchce
- konto usunięte
- +18 innych
@paramyksowiroza: żeby nie było ,że się wymądrzam ... to moje :
- paramyksowiroza
- AligatorTed
- robson7
- patryk_t
- Ferrix
- +25 innych
@paramyksowiroza ja chyba też
@sesesesese ja robiłem w środku lata w słonecznej kuchni. Wyszedł idealny :)
Mirki, dziś zapraszam na Gaeng Ped Moo, czyli wieprzowinę w czerwonym tajskim curry z bazylią.
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
- Zapaczony
- sonnyboy
- konto usunięte
- noorey
- szlugiikalafiory
- +10 innych
@paramyksowiroza: przepis można, Panie Mirku?
@paramyksowiroza: Gracias
Mirki, polecam chłodnik na kiszonej botwince pomysłu @chixi .
Botwinka pozostała przyjemnie chrupiąca, a naturalny kwas z kiszenia, oraz ostrość z papryczki nadają całości fajnego charakteru.
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
Botwinka pozostała przyjemnie chrupiąca, a naturalny kwas z kiszenia, oraz ostrość z papryczki nadają całości fajnego charakteru.
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
- Metta
- konto usunięte
- nicari
- r__k
- Matixrx
- +14 innych
@paramyksowiroza: Śmieszną buzię widzę w tej zupie
Zapraszam na Coq au vin.
Świetna potrawa, dość prosta do przygotowania i naprawdę smaczna :)
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
Świetna potrawa, dość prosta do przygotowania i naprawdę smaczna :)
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
- Zetembe
- JustMightBe
- Tropical9
- losAngelz
- cheeseandonion
- +4 innych
konto usunięte via Android
- 1
@paramyksowiroza następnym razem pocięłabym drobnej łodygi. Swoją drogą nastawiamy dziś następną, dzięki za przypomnienie! :D
Jeszcze mnie korci to kiszenie w maślance, próbowałeś?
Jeszcze mnie korci to kiszenie w maślance, próbowałeś?
@chixi: Co do łodyg masz rację, ale chcę je potem zblendować i pójść w stronę kremu z półplasterkami buraczków, rzodkiewek i świeżych ogórków, więc w tym wypadku to nie ma znaczenia :)
W maślance nie próbowałem. Moja przygoda z kiszeniem rozpoczęła się w sumie rok temu, wcześniej jakoś mi się nie chciało...
Maślanka brzmi interesująco, ciekawy jestem jak gwałtownie będzie przebiegał początkowy proces przy takiej ilości Lactobacillusów :)
W maślance nie próbowałem. Moja przygoda z kiszeniem rozpoczęła się w sumie rok temu, wcześniej jakoś mi się nie chciało...
Maślanka brzmi interesująco, ciekawy jestem jak gwałtownie będzie przebiegał początkowy proces przy takiej ilości Lactobacillusów :)
Będzie rosół. Potem pomidorowa. Albo ogórkowa. Albo flaczki. I tak się zamyka cykl życia :)
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
- HiddenKorean
- czar_Pekla
- konto usunięte
- konto usunięte
- Metylo
- +7 innych
@Drake1: U mnie z 10 litrowego garnka wychodzi 5 litrów. Dwa litry do zjedzenia, dwa do zamrożenia, i dwa razy po pół litra też do zamrożenia na sosy, gulasze, itp.
Nawiasem mówiąc, polecam ten przepis. Rosół wychodzi bardzo intensywny, idealny jako bazę pod inne zupy.
Nawiasem mówiąc, polecam ten przepis. Rosół wychodzi bardzo intensywny, idealny jako bazę pod inne zupy.
- 1
@paramyksowiroza: Dzieki za odpowiedz oraz link, rzuce okiem, pozdrawiam.
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
@Jontek6
@Dejwid1
Najlepiej zacząć od raity, bo musi się schłodzić, by była dobra:
- 1 mały ogórek
- 1 pomidor
- szklanka jogurtu (najlepiej gęstszego)
- pół łyżeczki kminu rzymskiego
- garść mięty
Z ogórka i pomidora wybierasz łyżeczką nasiona, kroisz w drobną kostkę i zalewasz jogurtem. Dodajesz pokrojone listki mięty i kmin rzymski, sól i pieprz do smaku, mieszasz i pakujesz do lodówki. Niektórzy dodają jeszcze sok z cytryny.