Wpis z mikrobloga

@paramyksowiroza: parę uwag :
1. nie dojrzewający tylko podsuszany ( z dojrzewaniem to ma tyle wspólnego co ja z lotami w kosmos - czyli niewiele )
2. podsuszany to minimum 2 tygodnie powinien wisieć - ten jest surowy jeszcze !
3. tego typu wędliny jeśli nie masz odpowiedniego pomieszczenia ,w którym masz stałe 14-16 st.C to robi się tylko w okresie jesienno-zimowym . Jeśli "dojrzewa" w wyższej temperaturze to staje się
@oliho:

1. nie dojrzewający tylko podsuszany ( z dojrzewaniem to ma tyle wspólnego co ja z lotami w kosmos - czyli niewiele )

Fakt, potoczna, mało poprawna nazwa.

2. podsuszany to minimum 2 tygodnie powinien wisieć - ten jest surowy jeszcze !

Będzie jeszcze wisieć.

Cytowany tekst...3. tego typu wędliny jeśli nie masz odpowiedniego pomieszczenia ,w którym masz stałe 14-16 st.C to robi się tylko w okresie jesienno-zimowym . Jeśli "dojrzewa"