@szlugiikalafiory: - jedna polędwiczka wieprzowa (400-500g) - puszka mleka kokosowego - opakowanie czerwonej pasty curry (50 g, moja ulubiona to Kanokwan) - 4-5 ząbków czosnku - kawałek imbiru - jak dwa kciuki - sos rybny - 2 łyżki - zalecany, ale od biedy można użyć solidnej szczypty soli zamiast tego - łyżeczka kurkumy - limonka - świeża bazylia
Polędwiczkę pakujesz na godzinę do zamrażarki - by łatwo ją było kroić w
@szlugiikalafiory: Powodzenia :) Do marynaty dodałem jeszcze ostrą papryczkę, ale wtedy może wyjść bardzo ostre. Ja takie lubię, ale pasta curry sama z siebie jest ostra, więc O S T R O Ż N I E ( ͡°͜ʖ͡°)
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
źródło: comment_OO45OV1zfyqVqPLakfbiyrREvqf9NHeQ.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
- jedna polędwiczka wieprzowa (400-500g)
- puszka mleka kokosowego
- opakowanie czerwonej pasty curry (50 g, moja ulubiona to Kanokwan)
- 4-5 ząbków czosnku
- kawałek imbiru - jak dwa kciuki
- sos rybny - 2 łyżki - zalecany, ale od biedy można użyć solidnej szczypty soli zamiast tego
- łyżeczka kurkumy
- limonka
- świeża bazylia
Polędwiczkę pakujesz na godzinę do zamrażarki - by łatwo ją było kroić w
Ja takie lubię, ale pasta curry sama z siebie jest ostra, więc O S T R O Ż N I E ( ͡° ͜ʖ ͡°)