Mam problem. Nie jestem głodny ale mama przyniosła moje ulubione danie. Jeść czy nie jeść. Jestem na diecie i staram się nie jeść gdy nie jestem głodny. Zostawić czy zjeść?
#dieta #zdrowie #gotujzwykopem
#dieta #zdrowie #gotujzwykopem
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@AltCtrlSpace: Jeśli to potrawa w stylu "odgrzewane lepsze" to zostaw, potem sobie odgrzejesz.
Jeśli to potrawa w stylu "odgrzewane gorsze", to zjedz od razu choć trochę, jeśli sprawi Ci to przyjemność.
Jeśli to potrawa w stylu "odgrzewane gorsze", to zjedz od razu choć trochę, jeśli sprawi Ci to przyjemność.
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@AltCtrlSpace: Rosołek zawsze możesz odgrzać. Wsadź do lodówki, będziesz miał jak zgłodniejesz.
Też tak macie, że ze względu na pogodę i porę roku zmieniacie mięsną wkładkę w bulionie dla poszczególnych zup?
Złapałem dziś ochotę na krupnik. Po skonsultowaniu pomysłu z psieckiem, doszliśmy do wniosku że gotujemy.
Na ogół krupnik robię na żeberkach wieprzowych - smak wieprzowiny jakoś dobrze mi się komponuje z żołądkami drobiowymi, które wrzucam później podczas gotowania zupy.
Tyle że krupnik to dla mnie danie jesienne, może zimowe, ale niekoniecznie letnie i jakoś ten smak wieprzowiny stanąłby mi w gardle.
Złapałem dziś ochotę na krupnik. Po skonsultowaniu pomysłu z psieckiem, doszliśmy do wniosku że gotujemy.
Na ogół krupnik robię na żeberkach wieprzowych - smak wieprzowiny jakoś dobrze mi się komponuje z żołądkami drobiowymi, które wrzucam później podczas gotowania zupy.
Tyle że krupnik to dla mnie danie jesienne, może zimowe, ale niekoniecznie letnie i jakoś ten smak wieprzowiny stanąłby mi w gardle.
paramyksowiroza via Wykop
- 2
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@Mirkosoft: No nie, przy takiej kanikule świnka u mnie się jakoś nie spina :)
Może w przyszłym tygodniu, jak chłodniej będzie :)
W przy tej dzisiejszej pogodzie to nawet alko nie wchodzi...
Może w przyszłym tygodniu, jak chłodniej będzie :)
W przy tej dzisiejszej pogodzie to nawet alko nie wchodzi...
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@_aqq: Ale co innego Sambuca, a co innego ordynarna polska wódka ;)
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@_aqq: Nie wątpię :)
Ale nagle złapałem smaka na sambucę... :(
Ale nagle złapałem smaka na sambucę... :(
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@_aqq: Ulubionego nie mam, dopiero badam okolicę, bo tutaj jedne się pojawiają, inne znikają.
W ogóle dziwna sprawa, na jednym z pubów w których z multitapów sprzedawali piwo na butelki ostatnio Policja nakleiła taśmę żeby nie wchodzić, potem zawisł nekrolog, potem było zamknięte przez miesiąc, a teraz jest nowy pub.
Potykacz przed wejściem inforrmuje o jakimś wspaniałym Proseco, ale jeszcze mam opory :)
W ogóle dziwna sprawa, na jednym z pubów w których z multitapów sprzedawali piwo na butelki ostatnio Policja nakleiła taśmę żeby nie wchodzić, potem zawisł nekrolog, potem było zamknięte przez miesiąc, a teraz jest nowy pub.
Potykacz przed wejściem inforrmuje o jakimś wspaniałym Proseco, ale jeszcze mam opory :)
Safe-animal to najgorszy sort januszy biznesu. Rok temu rejestrowałem w ich bazie chipa psa z racji tego, że weterynarze w mojej okolicy tego nie robią. Wiązało się to z opłaceniem subskrypcji rocznej, po wygaśnięciu której wpis nadal zostaje w bazie, ale nie mogę już zmieniać danych i przy próbie wyszukiwania zamiast moich danych pojawi się informacja o konieczności kontaktu z infolinią Safe-animal. Było to dla mnie akceptowalne.
Niedługo wygasa ta subskrypcja i dostałem SMS-a:
Jak ktoś nie wie i przeoczy słowo klucz to taka gra na emocjach może nakłonić do opłacenia. Niedługo potem przyszedł tez mail:
Niedługo wygasa ta subskrypcja i dostałem SMS-a:
Już za 14 dni upływa okres subskrypcji dla Twojego zwierzęcia. Brak wykupionej subskrypcji uniemożliwi natychmiastową identyfikację.
Jak ktoś nie wie i przeoczy słowo klucz to taka gra na emocjach może nakłonić do opłacenia. Niedługo potem przyszedł tez mail:
Już
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@deptacz_gnoju: No i masz rację.
A z drugiej strony, gdybym miał wyliczyć samo utrzymanie takiego systemu, to to są grosze. Niemal dosłownie grosze.
Jeśli chodzi o samo stworzenie takiego systemu, to nawet nie wiem czy więcej wziąłby programista czy prawnik, ale w perspektywie budżetu podejrzewam że więcej kasy rocznie wydaje jedno miasto wojewódzkie na kawę i ciasteczka.
No
A z drugiej strony, gdybym miał wyliczyć samo utrzymanie takiego systemu, to to są grosze. Niemal dosłownie grosze.
Jeśli chodzi o samo stworzenie takiego systemu, to nawet nie wiem czy więcej wziąłby programista czy prawnik, ale w perspektywie budżetu podejrzewam że więcej kasy rocznie wydaje jedno miasto wojewódzkie na kawę i ciasteczka.
znów będzie krzyk jak przy PIESELu, że nam komuniści jewropejscy życie układają.
No
- 5
Mam dzisiaj zajebisty dzień. Wczoraj byłem u weterynarza i okazało się, że pies na 95% do uspania, ale zrobiliśmy jeszcze badania krwi. Okazało się dzisiaj, że stan nie jest krytyczny, a "tylko" bardzo zły i można leczyć.
Jak się udało strzelić w te 5% to wierzę, że się uda psa odratować. Wątroba prawie nie funkcjonuje. Zawsze miała z nią problem, a już najmłodsza nie jest.
Zdęcie zmniejszyło się dwukrotnie po wczorajszym zastrzyku.
Jak się udało strzelić w te 5% to wierzę, że się uda psa odratować. Wątroba prawie nie funkcjonuje. Zawsze miała z nią problem, a już najmłodsza nie jest.
Zdęcie zmniejszyło się dwukrotnie po wczorajszym zastrzyku.
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@xBodzio: Powodzenia!
"Zwróciłem śmierdzące kurczaki..." sklep stokrotka.
Świeże kurczaki które okazały się zepsute.
z- 2
- #
- #
- #
- #
- #
- #
paramyksowiroza via Wykop
- 7
"Towar który jest świeży on potrafi nawet bez lodówki 2-3 dni wytrzymać"
On to naprawdę powiedział.
On to naprawdę powiedział.
Właśnie dowiedziałem się z filmu przesłanego przez @POPCORN-KERNAL, że Strzelczyk #oddaszfartucha uważa, że świeży kurczak może sobie po prostu leżeć 2-3 dni bez lodówki.
Nic głupszego już dziś nie usłyszę.
#gotujzwykopem
Link do wpisu https://wykop.pl/wpis/76468407/smierdzace-kurczoki-sprzedajo-jedzenie-oszukujo#268468281
Nic głupszego już dziś nie usłyszę.
#gotujzwykopem
Link do wpisu https://wykop.pl/wpis/76468407/smierdzace-kurczoki-sprzedajo-jedzenie-oszukujo#268468281
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@_aqq: W 2:32
"Towar który jest świeży on potrafi nawet bez lodówki 2-3 dni wytrzymać"
"Towar który jest świeży on potrafi nawet bez lodówki 2-3 dni wytrzymać"
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@Reevder: A trzymałeś kiedyś udka z kurczaka przez 2 dni w cieple?
paramyksowiroza via Wykop
- 2
@_aqq: Niestety ten typ jest dla niektórych autorytetem.
Nie rozumiem dlaczego, bo jest po prostu kiepski, ale jeśli masz ponad milion subów na YT, to należałoby oglądać własne filmy przed ich publikacją.
Egzotoksyny bakteryjne to nie są żarty, a tego typa ewidentnie oglądają osoby które słabo się orientują w tematach kuchennych.
Nie rozumiem dlaczego, bo jest po prostu kiepski, ale jeśli masz ponad milion subów na YT, to należałoby oglądać własne filmy przed ich publikacją.
Egzotoksyny bakteryjne to nie są żarty, a tego typa ewidentnie oglądają osoby które słabo się orientują w tematach kuchennych.
paramyksowiroza via Wykop
- 2
@_aqq: Na dłuższą metę trzymanie poziomu wydaje się chyba niemożliwe.
Prędzej czy później skończą się dania które możesz ugotować.
No i co wtedy? Challenge? Recenzje? Odtwarzanie fast-foodów?
Wymagania są potworne - albo będziesz publikował filmy co 5 minut, albo algorytmy będą podsuwać inne kanały.
Prędzej czy później skończą się dania które możesz ugotować.
No i co wtedy? Challenge? Recenzje? Odtwarzanie fast-foodów?
Wymagania są potworne - albo będziesz publikował filmy co 5 minut, albo algorytmy będą podsuwać inne kanały.
z błędami
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@arinkao: Nie, on serio tak uważa.
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@arinkao:
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@KrolOkon: A, no to bardzo proszę, tutaj film:
paramyksowiroza via Wykop
- 1
Ja bym po prostu z tymi ludźmi się skontaktował. https://pl.ambafrance.org/Dzial-ds-wspolpracy-kulturalnej ( ͡º ͜ʖ͡º)
@_aqq: Racja, dzięki, tak zrobię!
paramyksowiroza via Wykop
- 2
@syn_czlowieczy: Jakiej niby "insajderskiej wiedzy"? Ta cała "Dorotka" po prostu publikuje średniej jakości przepisy na wyścigi.
Porównaj sobie przepisy "Dorotki" do artykułów choćby na kukbuk, gdzie tłumaczona jest teoria, gdzie na każdym kroku masz wskazówki i porady aby danie zrobić lepiej, a na końcu masz link do przepisu.
https://kukbuk.pl/artykuly/jak-zrobic-wolowine-po-burgundzku/
Porównaj sobie przepisy "Dorotki" do artykułów choćby na kukbuk, gdzie tłumaczona jest teoria, gdzie na każdym kroku masz wskazówki i porady aby danie zrobić lepiej, a na końcu masz link do przepisu.
https://kukbuk.pl/artykuly/jak-zrobic-wolowine-po-burgundzku/
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@syn_czlowieczy: Mówimy o osobie, która głośno i wyraźnie twierdziła, że dla niej najważniejszy jest przepis.
No i tu jest problem. Bo jeśli osobie początkującej oraz kucharzowi z doświadczeniem dasz ten sam przepis i te same składniki, to dostaniesz dwie zupełnie różne potrawy.
Sekretem jest wiedza, doświadczenie i technika, a nie przepisy. A Dorotka przekaże Ci raczej tylko to ostatnie.
No i tu jest problem. Bo jeśli osobie początkującej oraz kucharzowi z doświadczeniem dasz ten sam przepis i te same składniki, to dostaniesz dwie zupełnie różne potrawy.
Sekretem jest wiedza, doświadczenie i technika, a nie przepisy. A Dorotka przekaże Ci raczej tylko to ostatnie.
paramyksowiroza via Wykop
- 0
najlepszym ekspertem kulinarnym dla każdego z nas są Nasze mamy a nie jakieś pseudo gwiazdy z jutuba
@Ojtamtam: No, początkowo tak. A potem różnie bywa. Czasami nawet własną mamę zarazisz pasją do jakiejś innej kuchni - takiej mniej polskiej i domowej, ale na tyle ciekawej że sama się w to wkręci :)
paramyksowiroza via Wykop
- 1
ja tam nawet lubię gościa z kanału policzona szama.
@Tovarisch_Hardbassov: A z nim to jest ciekawa sprawa. Jasne, gwiazdki Michelin by nie dostał, ale mam wrażenie że każdy jego film jest naprawdę dobrze dopracowany i ogólnie bardzo się stara, robi research i te jego potrawy są na swój sposób dopracowane.
Może nie jestem miłośnikiem, ale propsuję gościa.
Jak ratować ptaki? Jak robią to specjaliści?
Łomżyński Park Krajobrazowy Doliny Narwi to prawdziwa ostoja ptaków. Co roku jednak setki z nich wypada z gniazd lub odnoszą poważne rany. Co zrobić, gdy zobaczymy zwierze potrzebujące naszej pomocy? Na pewno nie możemy działać pochopnie. Co robić, a czego nie?
z- 3
- #
- #
- #
- #
- #
- #
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@Blackorange: Nie masz pojęcia o czym mówisz. Widziałeś pewnie jakiś film z bocianem który faktycznie tak zrobił i wyciągnąłeś wnioski na chłopski rozum.
Tobie się wydaje, że każdy dorosły ptak zrobił pracę dyplomową z genetyki i metod pracy hodowlanej?
Zresztą to w ogóle idiotyczny pomysł, aby ze stanu zdrowia konkretnego pisklaka tworzyć hipotezy o jego genotypie.
Tobie się wydaje, że każdy dorosły ptak zrobił pracę dyplomową z genetyki i metod pracy hodowlanej?
Zresztą to w ogóle idiotyczny pomysł, aby ze stanu zdrowia konkretnego pisklaka tworzyć hipotezy o jego genotypie.
- 0
Z tych wszystkich wymienionych odróżniam tylko KURCZAKA. Czyli drób.
Gdzie znajde wypisane jakie zwierzęta zalicza cię do wołowiny, cielęciny, wieprzowiny itd?
#pytanie #zwierzea #smiesznypiesek #foodporn #kulinaria
Gdzie znajde wypisane jakie zwierzęta zalicza cię do wołowiny, cielęciny, wieprzowiny itd?
#pytanie #zwierzea #smiesznypiesek #foodporn #kulinaria
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@Bunch:
Dziwne, nie wyglądasz na osobę, która by pisała to dla baitu.
Cielęcina oznacza mięso z krowy <6 miesięcy, a wołowina >6 miesięcy.
Wieprzowina to świnia.
A drób to nie tylko kurczak, to również np. indyk, gęś, itd.
Dziwne, nie wyglądasz na osobę, która by pisała to dla baitu.
Cielęcina oznacza mięso z krowy <6 miesięcy, a wołowina >6 miesięcy.
Wieprzowina to świnia.
A drób to nie tylko kurczak, to również np. indyk, gęś, itd.
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@Bunch: Podobnie jak w przypadku baraniny i jagnięciny - to też "to samo zwierzę".
Mięso młodych osobników po prostu jest zauważalnie inne, różni się smakiem, delikatnością, ilością tłuszczu, itd.
Dlatego nawet potrawy z mięs młodych osobników są inne niż z mięs tych starszych.
Mięso młodych osobników po prostu jest zauważalnie inne, różni się smakiem, delikatnością, ilością tłuszczu, itd.
Dlatego nawet potrawy z mięs młodych osobników są inne niż z mięs tych starszych.
- 28
paramyksowiroza via Wykop
- 1
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@ChwilowaPomaranczka: Ja robiłem z kanału UMAMI. Polecam.
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@ChwilowaPomaranczka: Co kto lubi :)
Zrobiłem raz na grillu dla rodziny, to wszyscy byli zachwyceni.
A teriyaki to bardzo dobry sos.
Grunt, to nie przeciągnąć tego kurczaka, to są cieniutkie plasterki więc wystarczy im dosłownie chwila.
Zrobiłem raz na grillu dla rodziny, to wszyscy byli zachwyceni.
A teriyaki to bardzo dobry sos.
Grunt, to nie przeciągnąć tego kurczaka, to są cieniutkie plasterki więc wystarczy im dosłownie chwila.
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@numer_rachunku_karty: Tak, to skrzydło nieco dziwnie wygląda. Myślę, że warto by było go złapać i zadzwonić jutro po ekopatrol.
Do jutra możesz mu dać miseczkę z wodą i starte jajko na twardo w miseczce.
Do jutra możesz mu dać miseczkę z wodą i starte jajko na twardo w miseczce.
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@okim: Heh, też się zastanawiałem nad wiekiem. Sterówki długie, ale lotki średnio widać.
A na tym prawym skrzydle wcale nie ma lotek pierwszego rzędu, więc bez względu na stan skrzydła to z takimi piórami nie ma szans sobie polatać...
A na tym prawym skrzydle wcale nie ma lotek pierwszego rzędu, więc bez względu na stan skrzydła to z takimi piórami nie ma szans sobie polatać...
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@numer_rachunku_karty: Ze zdobywaniem jedzenia sobie poradzi, ale zbyt długo na wolności nie pożyje.
Jeżeli to tylko kwestia piór, to może jakoś uchowa się do czasu ich odrośnięcia, ale jeśli to złamanie to mogą zrobić się krwiaki, zakażenia, może go coś upolować...
Bardzo możliwe, że już coś na niego polowało i jakoś się wyrwał kosztem piór i ewentualnych złamań.
Jeśli złapiesz go ponownie, sprawdź czy oba skrzydłą po rozprostowaniu wracają sprężyście
Jeżeli to tylko kwestia piór, to może jakoś uchowa się do czasu ich odrośnięcia, ale jeśli to złamanie to mogą zrobić się krwiaki, zakażenia, może go coś upolować...
Bardzo możliwe, że już coś na niego polowało i jakoś się wyrwał kosztem piór i ewentualnych złamań.
Jeśli złapiesz go ponownie, sprawdź czy oba skrzydłą po rozprostowaniu wracają sprężyście
#ptaki
Na ogródku znalazłem, próbuje latać ale za bardzo mu to nie wychodzi i moje pytanie brzmi jak się nim zająć? Dałem mu póki co wodę i słonecznik łuskany (niesolony oczywiście). Tylko jedno oko ma otwarte.
Na ogródku znalazłem, próbuje latać ale za bardzo mu to nie wychodzi i moje pytanie brzmi jak się nim zająć? Dałem mu póki co wodę i słonecznik łuskany (niesolony oczywiście). Tylko jedno oko ma otwarte.
paramyksowiroza via Wykop
- 4
@toxiclone: Po pierwsze, jest jeszcze młody i jest spora szansa że nie będzie sam jadł.
Po drugie, stan ogona może wskazywać że został złapany przez kota lub psa albo oberwał od innego ptaka. Oglądałeś go dokładnie? Nie zauważyłeś krwiaków lub otwartych złamań?
Czy obie nogi są chwytne? Czy oba skrzydła po ich rozłożeniu automatycznie i w podobny sposób wracają do tułowia?
Wodę możesz podawać pojedynczymi kroplami na dziób.
Z jedzeniem będzie trudniej, bo należałoby zmielić ziarno, dodać nieco wody, wymieszać na papkę i podawać za pomocą wykałaczki do
Po drugie, stan ogona może wskazywać że został złapany przez kota lub psa albo oberwał od innego ptaka. Oglądałeś go dokładnie? Nie zauważyłeś krwiaków lub otwartych złamań?
Czy obie nogi są chwytne? Czy oba skrzydła po ich rozłożeniu automatycznie i w podobny sposób wracają do tułowia?
Wodę możesz podawać pojedynczymi kroplami na dziób.
Z jedzeniem będzie trudniej, bo należałoby zmielić ziarno, dodać nieco wody, wymieszać na papkę i podawać za pomocą wykałaczki do
paramyksowiroza via Wykop
- 2
@toxiclone: O, to super, to najlepsze rozwiązanie w takich przypadkach.
paramyksowiroza via Wykop
- 2
@toxiclone: To co byłoby najlepsze, to obserwować czy rodzice podlatują do tego gniazda. Możesz gdzieś obok tej rośliny postawić miseczkę z wodą co ułatwi przynoszenie pisklakowi wody.
Ten słonecznik też możesz gdzieś ustawić, choć o tej porze roku raczej nie powinno być problemu ze zdobywaniem żarcia przez rodziców.
Od czasu do czasu możesz zerknąć co tam się dzieje. Oczywiście nie zaleca się przebywania w okolicach gniazda, ale w przypadku gdy
Ten słonecznik też możesz gdzieś ustawić, choć o tej porze roku raczej nie powinno być problemu ze zdobywaniem żarcia przez rodziców.
Od czasu do czasu możesz zerknąć co tam się dzieje. Oczywiście nie zaleca się przebywania w okolicach gniazda, ale w przypadku gdy
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@toxiclone: Przykro, kumplu :(
Niestety tak to już wygląda w naturze - czasami problemy z dokarmianiem, czasami urazy podczas opuszczania gniazda a następnie krwotoki wewnętrzne, czasami choroby, pasożyty, urazy.
Zrobiłeś co mogłeś i postąpiłeś najlepiej jak się dało.
Nawet zakładając że przeżyłby będąc wychowywanym przez człowieka, straciłby początkowo sporo wiedzy jaką rodzice przekazują dzieciom.
Przykładowo, poleciałby na jakiś plac zabaw i sądząc że człowiek jest przyjacielem dałby się "przytulić" jakiemuś dziecku
Niestety tak to już wygląda w naturze - czasami problemy z dokarmianiem, czasami urazy podczas opuszczania gniazda a następnie krwotoki wewnętrzne, czasami choroby, pasożyty, urazy.
Zrobiłeś co mogłeś i postąpiłeś najlepiej jak się dało.
Nawet zakładając że przeżyłby będąc wychowywanym przez człowieka, straciłby początkowo sporo wiedzy jaką rodzice przekazują dzieciom.
Przykładowo, poleciałby na jakiś plac zabaw i sądząc że człowiek jest przyjacielem dałby się "przytulić" jakiemuś dziecku
Polski przysmak najlepszy na świecie. Zdeklasował konkurencję
Polska szarlotka najlepszym słodkim ciastem na świecie. Przysmak znad Wisły został doceniony w rankingu popularnego serwisu TasteAtlas. W zestawieniu znalazło się aż 78 najsmaczniejszych wypieków całego świata.
z- 88
- #
- #
- #
- #
- #
- #
paramyksowiroza via Wykop
- 56
To nie jest "ranking serwisu", tylko głosowanie internautów.
paramyksowiroza via Wykop
- -2
@Bdzigost: Podejrzewam, że nie wpisuje się w konwencję "sweet pies".
Taste atlas ma ogromną ilość rozmaitych zestawień. Kremówka jest na przykład na 50 miejscu w kategorii "Top 100 Cakes in the World", a w tym samym zestawieniu na pierwszym miejscu jest polski sernik.
I na ten temat polskie media również dostawały kociokwiku...
Taste atlas ma ogromną ilość rozmaitych zestawień. Kremówka jest na przykład na 50 miejscu w kategorii "Top 100 Cakes in the World", a w tym samym zestawieniu na pierwszym miejscu jest polski sernik.
I na ten temat polskie media również dostawały kociokwiku...
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@mj_computer: Taaa, chyba że spojrzysz na "Most popular".
paramyksowiroza via Wykop
- 2
@jegertilbake: Pozdrawiam planetę z której pochodzisz, ale jak zaczniesz przyglądać się nam, ludziom, to możesz się rozczarować ;)
Oczywiście doceniam dowcip, więc łap plusa.
Ale z tymi "rankingami" taste atlas jest jeszcze
Oczywiście doceniam dowcip, więc łap plusa.
Ale z tymi "rankingami" taste atlas jest jeszcze
Percepcja mleka kobiecego i karmienia piersią na przestrzeni dziejów
jak sama nazwa wskazuje, artykuł dotyczący historii percepcji mleka kobiecego i karmienia piersią.
z- 6
- #
- #
- #
- #
- #
- #
paramyksowiroza via Wykop
- 3
Zmiana trybu koczowniczego na osiadły w okresie neolitu, sprawiła, że kobiety musiały poświęcić więcej czasu na uprawę roli i hodowlę zwierząt. Okres karmienia piersią skrócił się do 2–3 lat, a pokarm kobiecy zaczęto zastępować pierwszymi formami karmideł
@Gulosus
Ciekawa sprawa. Czy wiadomo coś na temat przybliżonego składu takiego pokarmu?
paramyksowiroza via Wykop
- 0
@Gulosus: Dziękuję! :)
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@Gulosus: Dziękuję za zbadanie tematu. Temat wydaje się jeszcze bardziej interesujący niż sądziłem :)
jeżeli chcesz zjeść takiego hotdoga to jesteś zmuszony zadowolić się przetworzonym sztucznym pieczywem pakowanym w plastik. które rozpada się pod ciężarem parówki i keczupu, o ogórkach czy prażonej cebuli nie wspominając
jedyne co można zrobić to przeciąć małą bagietke na pół, i próbować wydrążyć w środku miejsce na parówke, lecz po wielu próbach musze
@gejfrut100: Daj spokój, upieczenie takich bułek to nie rocket science....