Właśnie skończyłem kolejny portfel dla Mirasa ( ͡°͜ʖ͡°) Tym razem klasyczna czerń z kolorem zielonym od zewnątrz. Pomieści kilka kart, monety i gotówkę. Jak zawsze wszystko robione ręcznie, od wycinania, po malowanie i szycie. Zapraszam do śledzenia moich prac na Instagramie Instagramie
Ostatni mój wpis z kebabem cieszył się dużym zainteresowaniem, więc postanowiłem zebrać w kupę cały przepis i wrzucić jeszcze raz. Nie ogarniam tego wołania przez mirkolisty, wiec po prostu wrzucam na swoją tag ( ͡°͜ʖ͡°)
@Pan_Slon: Gospodarka XXI w. w Polsce. Z-----ć teren blokami że powoli igły nie ma gdzie wcisnąć a pół subdzielnicy stoi w korkach a potem cisnąć tramwaj za duże pieniądze bo już się nie da inaczej. Planować rozwój dzielnic? A panie, na co to komu ...
@Pan_Slon: W latach 70. poza osiedlem Łokietka to planowano co najwyżej zieleń i obszary gospodarcze. Jedyną trasą tramwajową północ - południe miała być PST. W tamtym czasie nie planowano "tramwaju na Naramowice".
Jee, udało się. Wreszcie niedościgniony wzór pizzy neapolitańskiej został osiągnięty. Kluczem do sukcesu była mąka z pszenicy durum. Udało mi się także zrobić prawdziwą Salsiccie czy też bardziej popularną Italian sausage z pizzy w stylu Chicago. No powiem wam że szczerze nie jadłem nic smaczniejszego. Banalny przepis, 500g mąki z pszenicy durum, ja kupiłem w
@Kick_Ass: zmień mąkę, mniej drożdży, daj dłuższy czas wyrastania i skróc wypiek do około 2 minut, wtedy się zbliżysz do napolitany ;) ale picka apetyczna, tu moja z wczoraj
@Maseuko no właśnie, że tak. Zagraniczne opracowania twierdzą, że parmezan i pepperoni są dodatkami nieobowiązkowymi. Najważniejsze jest ciasto na mące chlebowej, sos pomidorowy z dodatkiem koncentratu i twarda pelnotlusta mozzarella.