#pizza #gotujzwykopem Mireczki jakie są wasze doświadczenia z "piecami" do pizzy tego typu? Lepsze to niż zwykły piekarnik?
Panie Areczku, niech pan zatenteguje, żeby nie kopiowali naszych opisów wziętych od producenta
xDDDDD coś w sam raz dla naszych #januszebiznesu
https://x13.pl/moduly-prestashop/zablokowanie-kopiowania-ze-sklepu.html
#webdev #ecommerce #prestashop
- 0
- 0
Hej, mam wrażenie, że logowanie poprzez mObywatel nie działa- co najmniej od piątku. W skrócie na stronie https://login.mobywatel.gov.pl powinien wygenerować się kod QR, który następnie skanujecie w aplikacji mObywatel. Czy możecie mi potwierdzić, że kod QR graficzny na tej stronie się Wam wyświetla poprawnie- czyli pokazuje się prostokąt z kropkami (nie jak w załączniku), lub w wersji mobilnej możecie skopiować kod, następnie go wkleić gdzieś i kod nie ma wartości NULL
- 46
Rolada wołowa z udźca z daktylami, wał ziemniaczany by arinkao z chrupiącym boczusiem, surówka coleslaw z selerem └[⚆ᴥ⚆]┘
#arinkaofood
#gotujzwykopem #foodporn
#arinkaofood
#gotujzwykopem #foodporn
- 3
Już jutro premiera #finalfactory :D Jestem mega ciekawy co to wyszło :)
https://store.steampowered.com/app/1383150/Final_Factory/
miłośników #factorio powinno zainteresować
#gry
https://store.steampowered.com/app/1383150/Final_Factory/
miłośników #factorio powinno zainteresować
#gry
Siema, potrzebuje pomocy jak piec pizzę w piecyku elektryczny. Używam do podsypywania pod ciasto semoliny i zastanawiam się czy to jest oki. Pizza w piecyku przypala się od spodu gdy brzegi jeszcze są białe, ktoś ma jakieś sztuczki jak to zrobić aby było dobrze? #gotujzwykopem #pizza
fakeman via Wykop
- 0
@patrix100: za malo mocy na górze, za mało na dole. Jaki piecyk?
fakeman via Wykop
- 0
@patrix100: to musisz miec pirometr i wrzucac placka gdy na kamieniu bedzie ok 330-350 stopni. Jak bedzie wiecej to będzie jak mowisz - przypalisz spod a góra nie zdąży Ci dojść.
fakeman via Wykop
- 0
@patrix100: miałem spice caliente ( to ta sama półka co g3ferrari, ariette). Najlepiej sprawdzać na bieząco pirometrem ile masz stopni aktualnie. kosztuje taki 20zl na allegro i serio warto się zaopatrzyć i pilnować 330-350 na kamieniu, wrzucasz placek, dajesz na maxa i wyjmujesz po 3-4 minutach. Nie jest spalona od spodu, a i góra Ci na luzie dojdzie
fakeman via Wykop
- 0
@patrix100: nie jest to czysta semolina, ale z jej zawartością, bo to 1kg Staccapizza. Taka grubsza generalnie jest niz zwykla mąka, w fakturze piasku
#pizza
Hej wam,
Poleci ktoś sprawdzony przepis na ciasto z biedronkowej gusto bello?
Najlepiej w dwóch wersjach. Na pojedyncza i szybką jedną sztukę i coś dłużej rosnącego na dobrą kolację dla dwojga (więc porcja na dwie czy trzy kulki).
Dziś zamówiłem piecyk kopułowy i wagę precyzyjna, czuję się gotów na dobry wypiek.
Nie celuje w neapolitane, nie planuje kombinować z grzałkami itp. Zwykła klasyczna i smaczna
Hej wam,
Poleci ktoś sprawdzony przepis na ciasto z biedronkowej gusto bello?
Najlepiej w dwóch wersjach. Na pojedyncza i szybką jedną sztukę i coś dłużej rosnącego na dobrą kolację dla dwojga (więc porcja na dwie czy trzy kulki).
Dziś zamówiłem piecyk kopułowy i wagę precyzyjna, czuję się gotów na dobry wypiek.
Nie celuje w neapolitane, nie planuje kombinować z grzałkami itp. Zwykła klasyczna i smaczna
fakeman via Wykop
- 0
@Ricostyczny: https://pyzamadeinpoland.pl/2019/10/przepis-na-pizze-neapolitanska/ - to jest przepis na classice tak naprawde, bo bez pieca tego nie osiągniesz. Na luzie wyjdzie super classica z tego przepisu
#toya i ich internet to jednak jedno wielkie g. Nie ma tygodnia bez awarii (rejon #retkinia #lodz) - pracuję hybrydowo i prawie z KAŻDYM razem jak jestem w domu jest problem i nie mam od nich sygnału... dzisiaj przebrała się miarka, od 10 jest awaria (tym razem oficjalnie się przyznają), jest godzina 14 i nadal lecę na LTE, super. Ktoś ma doświadczenia z internetem z #orange (pod moim adresem niestety nie
fakeman via Wykop
- 1
@dalekoblisko: tez zrezgynowalem ze złodziei z Toya po tym, jak mendy bezprawnie przedłużali umowy o rok bez możliwości rezygnacji wcześniej. Nigdy więcej nic od nich nie chce, nawet gdybym miał przepłacić. Aktualnie jestem w orange na 1gbit. Poki co przez rok zero awarii a i pingi spoko.
W #!$%@? mam te pizzerie. U mnie na osiedlu Margharita kosztuję 30 zł z niewiadomych składników. Zacząłem robić pizzę w domu z przepisu Wujka Paolo.
Koszt 6 pizz (tyle wychodzi mi z kilograma mąki):
- mąka z Lidla z tygodnia włoskiego 6 zł
- drożdże nie liczę po używam 2g. Reszta idzie do czegoś innego
- oliwa i sól też nie liczę bo to groszowe sprawy
- sos do pizzy. Dwie