Aktywne Wpisy
KingaM +14
Aaaaaa, już naprawdę nie wytrzymuję i czuję, jakby nie dało się uciec z własnej głowy. Zawsze myślałam, że jestem stabilna, ale okazuje się, że wszystko ma swoje granice – moje ego jest teraz w rozsypce, nie spałam prawie nic, a czeka mnie jeszcze harówka. Mam dość tego stanu, serio.
Zawsze myślałam, że jestem silna albo przynajmniej normalna, ale teraz widzę, że bez pomocy specjalisty chyba sobie nie poradzę. I to ja –
Zawsze myślałam, że jestem silna albo przynajmniej normalna, ale teraz widzę, że bez pomocy specjalisty chyba sobie nie poradzę. I to ja –
magiol +6
Myśle nad autem do 40k zł, zależy mi na tym aby było dość młode (mam dosyć jeżdzenia gruzami powyżej 12 lat) co byście mi polecili?
Mam na oku KIA venga z rocznika 2017/2018 czy ktoś na te auto i mógłby napisać kilka słów o tym samochodzie
#kia #motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Mam na oku KIA venga z rocznika 2017/2018 czy ktoś na te auto i mógłby napisać kilka słów o tym samochodzie
#kia #motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
W chuju mam te pizzerie. U mnie na osiedlu Margharita kosztuję 30 zł z niewiadomych składników. Zacząłem robić pizzę w domu z przepisu Wujka Paolo.
Koszt 6 pizz (tyle wychodzi mi z kilograma mąki):
- mąka z Lidla z tygodnia włoskiego 6 zł
- drożdże nie liczę po używam 2g. Reszta idzie do czegoś innego
- oliwa i sól też nie liczę bo to groszowe sprawy
- sos do pizzy. Dwie puszki pomidorów Mutti - 12 zł
- bazylia w doniczce - 6 zł. Czasem taniej bo kupuje w Lidlu w przecenie.
- ser 500g - 15 zł. Kupuje Pilos z Lidla. Czasem dołożę jakiś inny co mam w lodówce.
- koszt pieczenia jeden pizzy to jakieś 0,5 zł czyli 3 zł. Zazwyczaj piekę 2 naraz więc wychodzi jeszcze taniej.
Wychodzi 42 zł za 6 pizz. W knajpie 180 plus nie będę siedział o suchym pysku i zamówię sobie p--o 15 zł lub Colę 10zł, czyli trzeba dołożyć średnio 75zł, czyli 6 wyjść na pizzę do 250 zł.
Na kamieniu wychodzi prawie taka sama jak w pizzerii plus wiem co tam wkładam.
@rewasek1374: to samo co w szarlotkę? xD