Wpis z mikrobloga

• 3
@courso: w stopce masz link "dla programistów" - tam masz dokumentację. Nie gadaj, że za mała, bo wszystko jest. :) Sam z niej korzystam + na samym końcu masz wygodne SDK pod PHP.
  • Odpowiedz
@courso: boty działają jak każda inna apka. :) Różnica jest taka, że skrypt bota wywołuje np. CRON na serwerze automatycznie co określony czas. Można użyć dowolnego konta - swojego lub nowego (musisz tylko połączyć dane konto z aplikacją).

Mój bot działa tak, że co minutę pobieram ostatnie X wpisów spod tagu #gif. Przetwarzam każdy z nich w pętli i wtedy kolejnymi zapytaniami do API dodaję odpowiedzi z
  • Odpowiedz
@rss: ok kumam juz sobie chyba poradzę zmyliła mnie to na początku ze do sesji użytkownika potrzebne jest jakies specjalne pozwolenie a myślałem ze boty sa użytkownikami podciętymi pod skrypt obsługujący api lol
  • Odpowiedz
@rss: Dobrze kombinowalem sciemniaczu! zeby wygenerowac userkey dla osobnego uzytkownika musze zalozyc konto bota. Ty widocznie jak robiles bota to robiles pod swoj login.
  • Odpowiedz
@courso: tak jak pisałem:

Można użyć dowolnego konta - swojego lub nowego (musisz tylko połączyć dane konto z aplikacją).

Możesz wygenerować klucz dla dowolnego konta. Ty możesz dla bota, ja zrobiłem dla
  • Odpowiedz