omicronns
#gielda Zaorane.
46
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
dariusz44
Robercik dodatkowo jawnie kpi z tych 34k roczego dochodu na giełdzie. To jest 7 miesięcznych minimalnych krajowych w Polsce? Mało?! Dla szarego kowalskiego te 34k rocznie znaczy bardzo dużo.
Idź pan w c--j z takimi elitami co zamiast ciągnąć Naród w górę to się z niego śmieją.
Gardzę
148
Filipterka25
34k to podatek - czyli zysk podatkowy to średnio 180 tysięcy dla jednego opodatkowanego.

I to bez wliczenia dywidend, kuponów od obligacji detalicznych SP, odsetek z rachunków gdzie leci belka od razu (z tego ostatniego się nie śmiać, ja np. depozyt futuresowy w kółko, gdy nieużywany, wrzucam na najzwyklejsze RO i jest z tego trochę kasy rocznie).

EDIT: zawieszam komentarz - czytam czwarty raz smęty Gwiazdowskieog, i nie umiem wykminić czy ten
2
BenAli
34k to podatek - czyli zysk podatkowy to średnio 180 tysięcy dla jednego opodatkowanego.

Nie. Napisał, że 34k to dochód
4
nickszalinski
Dla szarego kowalskiego te 34k rocznie znaczy bardzo dużo

No chyba jednak nie, skoro etat przy miotle zarobi więcej. Główną zaletą jest to że nie trzeba pracować x godzin dziennie.

Dodam jeszcze że te dane dotyczą tylko tych co składali PIT-38, czyli ci co osiągnęli zysk.
0
Kakoq
Myślałem, że dużo mniej, pewnie wykop zawyża średnią
57
low_behavior_score
low_behavior_score
Przecież ten chłop nie ma za grosz instynktu samozachowawczego. Niech ktoś się zlituje i odetnie dziadkowi dostęp do internetu
12
Keto_lepsze_od_wege
34 tys. to dużo.
Jak ktoś robi miliony to kombinuje z inną rezydencją podatkową, dlatego tych najlepszych nie ma w średniej
9
omicronns
@dariusz44: @Keto_lepsze_od_wege: Tam mogłoby być 10zł a i tak byłoby lepiej od kasyna, w nim żeby istniało średnio musi być strata.
8
ar2r0
@omicronns: Jak jeszcze policzysz ze ludzie robia tax pod koniec roku harvesting to dobry wynik.
Pewnie jak uwzgledni sie podatek od dywiden pobierany poza pit-38 to dobijemy do 50k na lebka
3
Andrewdontbemad
Jak 34 kafle to mało to może Pan Robert wpłacić tyle na moje konto, chętnie przygarnę xD
2
KrowkaAtomowka
90% z tego co insiderzy
0