Wpis z mikrobloga

wolam #komputery #elektronika i #informatyka jeszcze raz (obiecuje, ze juz wiecej dzisiaj nie bede)

hwmonitor pokazuje mi temperature tmpin2 128° (wyczytalem w google, ze jest to most polnocny)

sprawdzalem reka i radiator rzeczywiscie jest goracy (ale czy ma az tyle stopni to nie mam jak sprawdzic)

ludzie w internetach mowia, ze to jakis blad i rzeby olac, tylko, ze ten radiator serio byl goracy

co robic? jak zyc? olac?

przepraszam za ten spam, ale moj komputer cos ostatnio niedomaga
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jezus_z_Galileii: Gdyby miał 128* to byś pewnie nie dał rady go dotknąć. Woda wrze przy 100*. Spróbuj przyłożyć rękę do wrzącej wody i dodaj do tego jeszcze 28 stopni.

Na 99% błąd pomiarowy, albo bład termometru. Nie wiem jak tam jest rozwiązane. Ja jak przy avr'ach dawałem za słabe rezystory przy termometrach to pokazywało wyższą temperaturę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Persilsi: No wlasnie dzisiaj czyscilem radiator procesora (a jakie przygody przy tym mialem), pasty tylko nie zmienialem bo nie mialem, jak bede w okolicach jakiegos sklepu to kupie. A jak z tym ramem? Zmierzyc temperature np podczas gry, potem wylaczyc komputerz, wyjac ram, wlaczyc gre i znowu sprawdzic? Czy bezstresowo na czystym pulpicie sprawdzac?
  • Odpowiedz