B2B_Survivor
141
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
19216811
19216811
@B2B_Survivor: Z przyjemnością informuję że od jutra moja współpraca z k---------c dobiega końca i jestem otwarty na ciekawe i inspirujące projekty. Był to naprawdę intensywny i wspaniały czas. Preferuję cały stack technologiczny celuje w stawkę 50-250zł ale jestem otwarty na każdą propozycję przy inspirującym i ground breaking produkcie.
71
BlackpillMonster
@sruba_m3: Czy w rekrutacji na elektryka trzeba robić podłączanie kabelków na czas, jak to ma miejsce u kodojebców z LeetCode?
39
dafto
dafto
Po takim miesięcznym kursie w ogóle coś się potrafi, a już nie mówiąc żeby robić rzeczywiste rzeczy na budowie?

@sruba_m3: 10-minutowe szkolenie na YouTube pozwala na wykonanie 90% instalacji na budowie. Więc na takiego pomocnika można niemal od razu startować
10
okfmale
@sruba_m3: jak sie robi nie wiem, ale jak znajomy chcial w to pojsc to za okolo 2k pln mogles juz zarabiac rozdzielnice i odbierac legalnie instalacje w domach i trzepac na tym pieniadze
5
lukasz-maurer
@okfmale: Uprawnienia G1 D+E kurs + egzamin da się zrobić za około 1400zł i można bzikać do woli (przez 5 lat oczywiście :p)
5
ggs-hg
@BlackpillMonster: Walisz kawę rano pół godziny czy godzinę nawet i zabierasz się do roboty, nikt nie pogania bo musisz w spokoju to robić aby nikogo nie jebło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
5
ggs-hg
@B2B_Survivor: 3 miesięczny kurs to możesz zrobić elektryka chociaż ja w miesiąc zrobiłem o kosić kasę na budowach
2
ggs-hg
@sruba_m3: Nie no ja chodziłem na zajęcia praktyczne i rozmawiałeś z wykładowcą elektrykiem który ci wszystko tłumaczył a potem sobie praktycznie robiłeś rozdzielnie, rodzaje silników, faz, gniw i tak dalej a na koniec egzaminuje cię koleś z komisji, mnie akurat onllinez odpowiedziałem na wszystkie pytania poprawnie, trwa konto może maks 10 minut i tyle.

Na moim kursie i tak było tak z 80% osób które ogarniały bo już pracowały i
2
dafto
dafto
Wszystko po 10 min tutoriala?

@NexciaK: a gdzie ja tak napisałem?
2
sruba_m3
sruba_m3
@ggs-hg jak się robi kurs elektryka? Po takim miesięcznym kursie w ogóle coś się potrafi, a już nie mówiąc żeby robić rzeczywiste rzeczy na budowie?
1
ggs-hg
@lukasz-maurer: możesz też brać kasę od znajonych którzy sami sobie robili instalacje ale potrzebują Twój podpis tylko że to zrobiłeś i odebrałeś dla ubezpieczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
NexciaK
@dafto Moze w mieszkaniu z paroma gniazdkami i wlacznikami ^_^
1
plejton26
@B2B_Survivor: raczej "mam 10-letnie doświadczenie" xd
0
Zly_On
Zly_On
@ggs-hg: daj na PW gdzie robiłeś ten kurs
0
ggs-hg
@sruba_m3: potrafić to się naucz sam, tam dostajesz papier. Jest pełno w internecie na ten temat aby się samemu dokształcić, na poczatek być pomocnikiem elektryka i sobie instalować gniazdka już w istniejącej sieci albo robić sieć do budynku wg zaleceń innego elektryka. Do głupiego montowania lamp led w magazynie pewnie trzeba mieć ten glupi papier a ja to robiłem bez tego, prosta, manualna robota.
0