Wpis z mikrobloga

@Cesarz_Polski: to było tak dziwne i nieadekwatne, że jak to zobaczyłem to musiałem na chwilę wstać i pochodzić. Mimo to byłem przekonany, że internet to łyknie i zrobi z niego gwiazdę, bo spełnianie marzeń było wtedy w modzie. Milo się zawiodlem jak go rozszarpali
  • Odpowiedz
@IksdeHeheh: Wyraźnie Ty, bo nie wytrzymałeś, żeby się nie podniecać, że jesteś taki inny i nie wiesz, o co chodzi.
Patrzcie na mnie, jaki jestem alternatywny.

Elo.
  • Odpowiedz
Ale nigdy nie zrozumiałem o co tak wielka afera

@bigos555: O to chodzi że to nie miał być żaden "żart". Cały sens tej akcji to była rozpaczliwa próba zwrócenia na siebie uwagi aby prawdziwa Ellen DeGeneres zaprosiła jakóbiaka do swojego programu. W swoim "fejkowym show" jakóbiak cały czas nawija jak to zawsze było jego marzeniem od dziecka, jak rozpaczliwe pragnął aby ta chwila nastąpiła od kiedy skończył 10 lat, oddałby
  • Odpowiedz
@Cesarz_Polski: ja pamiętam że widziałem tylko jakiś nagłówek i zdjęcie "Łukasz Jakubiak u Ellen". Kojarzyłem Jakubiaka jako jakiegoś tam celebrytę z programu TV, kojarzyłem Ellen z jakiegoś show w USA i pomyślałem "aha, ok".

Wtedy w ogóle do głowy mi przyszło, że jest fake. Uwierzyłem bo dla mnie to było na poziomie jakby ogłosił "nagrałem filmik na YT.

Jak zobaczyłem materiał o akcji Jakubiaka od jakiegoś amerykańca to załapałem mocne
  • Odpowiedz
Napiszę tylko, że na granicy psychiatryka jest.

@ggs-hg: Zawsze był. Cała jego "kariera" była zbudowana na parciu na szkło i narcyzmie, a sukces (mimo wszystko) jego youtubowego talk-show w czasach gdy taki format dopiero kiełkował w sumie tylko to wzmocnił, więc akcja z "Ellen z Temu" była tylko naturalnym zwieńczeniem xD
  • Odpowiedz
@bigos555: @Plp_

Krindż w tym było takie narcystyczne wręcz przekonanie że to wszystko jest takie urocze, że zostanie zaproszony tylko dlatego że bardzo chce. Nie powiedział tam o sobie nic ciekawego, nawet dlaczego niby tak ja zawsze lubił. To było nastawione na czysty zysk i nawet się z tym nie krył.

Ale absolutnie najgorsze że wszystkiego było stalkowanie do którego się tam przyznawał (tzn on to się chwalił xD)
  • Odpowiedz
@Cesarz_Polski:
Wykonanie mistrzowskie, bo wiele osób uwierzyło. Uważam, że warto było go za to docenić, ale przeważyły 2 rzeczy:
1) kłamał od początku, że wszystko naprawdę się wydarzyło
2) ludzie go nie lubili, więc postanowili tę akcję obrócić przeciwko niemu

Ale Łukaszowi nie można odebrać tego. że potężnie się napracował.
  • Odpowiedz
@Plp_: polski internet począwszy od dzieci neostrady aż po dzień dzisiejszy to cringe. Nawet anglojęzyczna wojna kulturowa nie dorównuje żałosnością naszemu polskiemu internetowi
  • Odpowiedz