Ja się dowiedziałem ostatnio że skoro mi przeszkadza to ja się powinienem wyprowadzić XD k---a kabaret, ja zdębiałem jak to usłyszałem.
@PiersiowkaPelnaZiol: Ja tak usłyszałem od sąsiadów, którzy n--------ą w środku tygodnia na pianinie przez 4h. "Kazali mi przystosować się do życia w bloku". W trosce o własne nerwy przestałem z nimi "dyskutować", a za to zacząłem zbierać materiał dowodowy. Oni pewnie myślą, że sprawa załatwiona, bo minęło już parę
A gdyby tak wiedzieć, jaki to adres i zapchać tym prawilniakom skrzynkę "pozdrowieniami" z całej Polski... Przywróćmy piękną tradycję pisania listów i wysyłania pocztówek (งⱺ͟ل͜ⱺ)ง
@LemurChmur: Też miałem pianino w bloku, no ale elektryczne więc można sobie grać nawet o 1 w nocy na słuchawkach (zresztą tak mi było wygodniej XD), albo przyciszyć do poziomu słyszalności tylko w pomieszczeniu. No ale debilom nie przetłumaczysz.
@PiersiowkaPelnaZiol: Wyobraź, że mam takie szczęście, że w jednym pionie na 7 mieszkań mam dwa pianina akustyczne. Na szczęście jedni byli bardziej ugodowi i wynajmowali, a po moich anonimach, w których sugerowałem przejście na pianino cyfrowe się wyprowadzili. Zostali już tylko ci bezczelni, ale na razie zajmuje się nimi kancelaria prawna, a potem sąd. A jak nawet to nie pomoże, to kupię głośniki które sprawią, że dziady nie będą potrafiły
@choochoomotherfucker: Nie miałem żadnych specjalnych na myśli. W pierwszej kolejności będę testował subwoofer. Mam o tyle łatwo, że ci sąsiedzi są bezpośrednio pode mną. Ideę mam taką, że ja puszczam swoje pianino, które sprawi, że oni będą się mylić.
@choochoomotherfucker: Ale tylko jak sąsiedzi z dołu będą grać. Jak oni przestaną to ja też. Poza tym ustawię głośniki membraną do podłogi żeby skoncentrować ostrzał. Masz lepsze rozwiązanie to możesz polecić. To jest opcja atomowa jak środki prawne się wyczerpią.
@ish_waw: uff dzięki bogu, mieszkam na klatce, gdzie mamy trzy takie kundle, ale na szczęście trzymają je już za mordy, bo byłyo wiele postów na grupie, ale też z dwa lata temu ktoś w----ł się do mieszkania w którym ujadał przez dosłownie kilka godzin kundel. Kundla do dzisiaj nie odnaleźli ani tym bardziej sprawców" bo ciężko było znaleźć dowody, że to faktycznie obcy faceci weszli do mieszkania i z------i psa.
Kiedyś, ten pies dawno RIP musi być, co tydzień byłem w jedne firmie. Do parkingu przylegał blok gdzie notorycznie zamykać musieli Doga czy innego na mini balkonie. Wył, szczekał na przechodniów a oni pewnie w pracy. Mieszkaj obok takiego ...ty i głupiego, nieodpowiedzialnego psiarza.
@LemurChmur: Niestety nie mam. Ogólnie dobrze Cię rozumiem, bo sama nie lubię hałasujących ludzi, i z tego samego powodu przyczepiłam się do tych głośników xD Więc trzymam kciuki, żeby udało się to załatwić jak najprędzej.
źródło: IMG_7978
Pobierz@PiersiowkaPelnaZiol: Ja tak usłyszałem od sąsiadów, którzy n--------ą w środku tygodnia na pianinie przez 4h. "Kazali mi przystosować się do życia w bloku". W trosce o własne nerwy przestałem z nimi "dyskutować", a za to zacząłem zbierać materiał dowodowy. Oni pewnie myślą, że sprawa załatwiona, bo minęło już parę
źródło: obraz_2026-09-09_151706685
Pobierz@LemurChmur: jak serio to pchniesz dalej to wołaj, trzymam kciuki
@LemurChmur: Co to za głośniki? Jak to działa?