#gielda #ai #nauka bardzo prawdopodobne, że ChatGPT rozwiązał problem Naviera Stokesa z udziałem 10k agentów AI i 88 godzin pracy, model next-gen po Astrze.
Od 2022 wierzę i inwestuję w AI i uważam, że technologia przyczynia się do rozwoju ludzkości i jestem optymistą pod tym względem. W tym momencie czuję się trochę tak, jak oglądając pierwszy start Falcona Heavy na żywo online.
Oczywiście jeszcze muszą to zweryfikować niezależni naukowcy, ale jeśli ktoś jeszcze uważa, że bańka AI zaraz pęknie i już za chwilkę będzie bessa stulecia - to powinien być mocny kubeł wody wylany na zbyt gorący łeb.
https://openai.com/index/navier-stokes-solution/
Od 2022 wierzę i inwestuję w AI i uważam, że technologia przyczynia się do rozwoju ludzkości i jestem optymistą pod tym względem. W tym momencie czuję się trochę tak, jak oglądając pierwszy start Falcona Heavy na żywo online.
Oczywiście jeszcze muszą to zweryfikować niezależni naukowcy, ale jeśli ktoś jeszcze uważa, że bańka AI zaraz pęknie i już za chwilkę będzie bessa stulecia - to powinien być mocny kubeł wody wylany na zbyt gorący łeb.
https://openai.com/index/navier-stokes-solution/
- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

@Codon: kolego, problem w tym że to wszystko było tak rozłożone w czasie że to nie był pewnie ten sam John, tylko co najmniej jego syn. To co się wydarzy w najbliższych latach nie da
@Codon: Ciekawe jak będzie wyglądał ten rozwój, jak dobijemy do rekordowych, jak na standardy świata zachodniego, poziomów bezrobocia.
Jasne, można mieć taki pogląd na świat i innych - ja jednak wolę wierzyć, że tak samo jak kiedyś John z fabryki aut w Detroit
myślę że to dlatego problem był nietykalny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prosto z r/mathematics:
It shows that the navier stokes equations aren't a good model of physical
@Codon: ale my od bardzo dawna wiemy, że te konkretne równania się nie zgadzają z rzeczywistością, wiemy gdzie konkretnie się nie zgadzają i mamy lepsze. Jedynym pytaniem pozostawalo czy w wyimaginowanym świecie opisywanym dokładnie przez te równania (czyli nie naszym świecie) może stać się coś dziwnego z punktu widzenia intuicji i okazało się
Oraz
@