Aktywne Wpisy

jegertilbake +54
Dlaczego mięsożercy nie potrafią przyznać, że wegetarianie i weganie mają rację?
Mamy 2026 rok a nadal jest popularne, szczególnie tu na wykopie, wyśmiewanie osób, które nie jedzą mięsa. Ludzie często nawet nie rozumieją, że decyzja o przestaniu konsumpcji mięsa nie wynika z tego, że ktoś nie lubi jego smaku tylko jest to świadoma chęć CAŁKOWICIE ZBĘDNEGO cierpienia zwięrząt, które są trzyma w tragicznych warunkach a ich życie to cierpinie od narodzin do śmierci.
Mamy 2026 rok a nadal jest popularne, szczególnie tu na wykopie, wyśmiewanie osób, które nie jedzą mięsa. Ludzie często nawet nie rozumieją, że decyzja o przestaniu konsumpcji mięsa nie wynika z tego, że ktoś nie lubi jego smaku tylko jest to świadoma chęć CAŁKOWICIE ZBĘDNEGO cierpienia zwięrząt, które są trzyma w tragicznych warunkach a ich życie to cierpinie od narodzin do śmierci.
źródło: Vegetarians-Are-More-Intelligent-and-Empathetic-Than-Meat-Eaters-Study-Shows
Pobierz
xeyes +293

Co się dzieje z tym światem? Mieszkam na warszawskiej pradze południe, duże blokowisko, swego rodzaju sypialnia Warszawy. Osiedle praktycznie roi się od...psów. Wszędzie psy, co oczywiście powoduje że trawniki są dokumentnie obsrane (chodniki też, żeby nie było), ale chcę zwrócić uwagę na inną rzecz. Często na wykopie pisze się o szczekających psach, jak to ludzie nie mogą wytrzymać bo jakiś kundel ujada na balkonie. Just zgłoś na policję bro, o co chodzi, nie? A co mam zrobić ja, gdzie po prostu pod oknem mojego mieszkania codziennie przewijają się setki szczekających pchlarzy? Kogo ja mam zgłosić, tę chołotę co bierze psa do klitki 30m2? W połowie mieszkań (lekko licząc) jest CO NAJMNIEJ JEDEN (to też w sumie jakiś psychiatryk, że jak już ktoś jest skundlony to za pomocą kilku psów) pies, jest tego zatrzęsienie. Codziennie 5:30 budzi mnie szczekanie i w zasadzie nie ma 5-10 minut ciszy ciągiem przez cały dzień, tak do północy.
Co jest z tym krajem? Czy właścicielom psów to serio nie przeszkadza? Przecież takie nagłe i głośne hałasy wytrącają z równowagi!
#psy #psiarze #warszawa #kundle
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
Jakieś gwizdki na psy?
Komentarz usunięty przez autora
@emasele: komentarz ludzi upośledzonych psychicznie.
W mieście robi się bardzo dużo żeby ograniczyć hałas, m. in. :
- stawia się ekrany akustyczne, żeby ograniczyć hałas od samochodów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Mój pies jest nauczony żeby nie sikać na elewację itp więc nie sikał wcale.
Dążę do tego że centra miast nie nadają się do posiadania psa i jest to znęcanie niemalże.
źródło: IMG_20260831_010157
PobierzOdkleiło ludzi, jeden piesek to standard, a spora część prowadzi już po dwa i więcej...
@Ddedden: Takie gwizdki: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image
PobierzKojarzysz coś takiego jak pies służbowy? To dobry przykład że się da.
@WielkiNos: Przecież jest. Gminy go ustalają.
Psiarze to psychiatryk