Wpis z mikrobloga

Prawników netflixa na pewno bedzie obchodzilo, kto to dokladnie wyciekl.

@pasta_alla_carbonara: Nikogo nie bedzie to obchodziło, bo po raz kolejny - tu nie ma żadnego "gameplayu" tylko zlepek scenek, z niewiadomo czego i nie wiadomo od kogo. To o czym Ty piszesz to oficjalny jakiś stream z gry, pod logo, z błogosławieństwem Rockstara i prawnicy by się zainteresowali jakby Rockstar sprzedał oficjalną grę jakiemuś youtuberowi, żeby nagrał filmik przed tym
  • Odpowiedz
@straszny_cham: Co ja mam odszczekać? Że ten wyciek to zwykły marketing? Przecież o tym piszę, a nie o tym co może kiedyś potencjalnie się stanie, nie jestem jasnowidzem XD

Ogarnij się typie, łyknąłeś baita i sam już chyba zdałeś sobie z tego sprawę, więc szukasz punktu zaczepienia gdzie indziej
  • Odpowiedz
@tomasz-jedon: widac, ze nie wiesz za duzo o branzy i jak wycieki szkodza, a nie pomagają. Koniec koncow i tak najwiecej oberwą deweloperzy, bo to im rozwala kupe rzeczy od srodka. A Netflix zaplacil za exclusive gameplay reveal, a tego juz miec nie bedzie (zreszta na netflixa wejdzie tez trylogia gta w grudniu do grania i pare innych rzeczy). Caly peak maketingowego hajpu jest kompletnie przeniesiony, caly plan wywalony, ale
  • Odpowiedz
Co konkretnie?

@tomasz-jedon: dzisas. Tylko potwierdzasz albo trollowanie albo kompletny brak pojęcia. W ogole nie będzie śledztwa, kto zlamał NDA, ktory devsecops dal cała, kto wyniósł wersję albo laptopa z biura (bo juz od 2 lat mają bana na zdalną i wynoszenie sprzetu z biur). W ogole nie będzie stresu pracowników, w----u managementu, paniki działu legal i pierdyliarda innych rzeczy.

Mi też już nie odpisuj.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: Za dużo głupot się naczytałeś. Przeżyłem w korporacjach 2 bardzo duże kryzysy, w tym jeden na skalę wręcz polityczną i oczywiście, że były jakieś reakcje i obostrzenia, natomiast niczego takiego katastroficznego co opisujesz nie było. A skala potencjalnych strat mogłabyć dużo wyższa niż to o czym teraz mowa.
  • Odpowiedz
@emwuu: oj zdziwisz się jak ta gra właśnie tak wygląda, a nie wyglądała. Nie wiem skąd u ciebie przekonanie że ta gra wygląda inaczej, chyba za dużo ai filmików gta się naoglądałeś. Silnik gry jest stary i dopieszczany, a nie robiony na nowo. Gra jest robiona kilka lat więc wiele to się nie będzie różnić (albo wcale) od tego co właśnie widzisz na przeciekach. Podziwiam tych fanatyków GTA xd. Czasami
  • Odpowiedz
@Maticwaniak: to, że używają cały czas tego samego silnika nie oznacza, że gra będzie wyglądała tak jak RDR2... To, że na etapie produkcji tworzy się grę na starym silniku nie oznacza, że nie iteruje sie go w tracie trwania prac i build z 2023 roku może graficznie wyglądać diametralnie inaczej pod koniec 2026 roku bo (wbrew powszechnej opinii) grafika i optymalizacja to jest jeden z końcowych elementów w procesie tworzenia.
  • Odpowiedz