Wpis z mikrobloga

@gimnazjumqqq: właścicielem lux medu jest brytyjska BUPA, która najpierw przetestowała ten model w UK, a teraz go wprowadza na całym świecie od Chile przez Europę do Australii. Aktualnie piszą polakowi ustawę o zdrowiu, która w--------i szpitale miejskie i powiatowe w kosmos, a które lux med później przejmie.
  • Odpowiedz
@17loginbylzajety: bo z wami się już nie da rozmawiać, dla was każdy lekarz to oszust, który ma 5 fikcyjnych etatów, 90% pensji lekarzy to wyłudzenia i kradzież z nfz, to jak z wami normalnie dyskutowac?

Pokaże ci PITa gdzie przepracowałem 270h jako rezydent i zarobiłem srednio 60zl/h to powiesz, że mam jeszcze dwa fikcyjne etaty, a z tych 270h to pewnie 200h przespałem
  • Odpowiedz
@Aster1981: ale jakim wyłudzaniu, ja to widze tak: Prywatny szpital dogadał się z NFZ że za jakiś zabieg dostanie X. Następnie zatrudnił sobie jakiegoś lekarza, któremu zaoferował jakąś stawkę za wykonanie tego zabiegu. Szpital wziął część gaży dla siebie, lekarz dla siebie, pacjent ma zrobioną operacje ZA DARMO, gdzie tu wyłudzanie ogromnych pieniędzy?

Jeżeli już kogoś tutaj winić to NFZ, że płaci odklejone sumy za usługi, które zleca zewnętrznym podmiotom
  • Odpowiedz
bo z wami się już nie da rozmawiać, dla was każdy lekarz to oszust, który ma 5 fikcyjnych etatów, 90% pensji lekarzy to wyłudzenia i kradzież z nfz, to jak z wami normalnie dyskutowac?

@RenoJackson: #urojenia weszły na grubo

Pokaże ci PITa gdzie przepracowałem 270h jako rezydent i zarobiłem srednio 60zl/h to powiesz, że mam jeszcze dwa fikcyjne etaty, a z tych 270h to pewnie 200h
  • Odpowiedz
@RenoJackson: ale słuchaj, ja Ci wierzę, jesteś lekarzem, nie masz znajomości to i zarobki normalne. Tylko co z tego, jak cała kasa z NFZ idzie na wały? Tobie może niedługo też zaproponują układ, że dopiszą Cię do jakiejś placówki żeby spełniała normy (minimum obsady), Tobie dadzą z tego procent, Ty nie będziesz musiał tam się wcale pojawiać, oni od NFZ dostaną kasę i każdy zadowolony - oprócz pacjenta. Niedawno był
  • Odpowiedz