Wpis z mikrobloga

Jak to z tym Hynix ma dzialac? Bo ameryczka na +15%. Ojro -5% a to tez live na Yahoo Finance. Z tego co chat/gemini mówią to powinni byc market maklerzy którzy korelują te kursy w jednym czasie i to że jedno rośnie a drugie spada jest abstrakcją i tak być nie powinno. Nawet XTB po to odpalał handel do 22 zeby czy etf czy akcje w ojro szło kupic po kursie live. To co kaman? #gielda
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thepjoter:

moj gpt tak mi wytlumaczyl:

te +17% liczone jest względem ceny oferty 149 USD, a nie względem normalnego wczorajszego zamknięcia. Dzisiaj akcje handlują pod tymczasowym tickerem SKHYV, a od poniedziałku ticker zmieni się na SKHY i rozpocznie się regularny
  • Odpowiedz
  • 1
@lubie_malowac_obrazy: uj mnie obchodzi kurs koreański. W Europie tez maja ADR przecież i tutaj on się całkiem rozjechał. No nic, dzieki Miras. Wiadomo że to trzeba trzymać także chyba faktycznie odpalę piwko a do tematu wrócimy w poniedziałek
  • Odpowiedz
  • 0
@perfumowyswir: no jasne mordo. To tak jak masz dell albo tesle na gieldzie w USA i w Europie przeciez. Tam ma kosztować 500$ a w EU 20? xD Już dawno dałem Cię na czarno ale proszę daj tez mnie
  • Odpowiedz
@thepjoter: po pierwsze nie możesz mieć mnie od dawna na czarnej głąbie, bo bym nie mógł tu odpowiedzieć, a po drugie nie spodziewaj się giga pompy w poniedziałek na niemieckim ADR. Obrażasz, więc nie będę tłumaczyć czemu.
  • Odpowiedz
@ParadygmatYT: niby tak, ale niekoniecznie i wcale bym się nie zdziwił, gdyby US pracowała sobie z premią, nawet kilkunastoprocentową.
Dlatego kwestia rotacji, o którą pytałem jest ważna ;)
  • Odpowiedz