Wpis z mikrobloga

@RapIArbuzy: what? Żeby dostać się na informatykę na agh trzeba mieć 900/1000 pkt z tego co pamiętam. Czyli trzeba mieć z 90% z rozszerzone matmy, przynajmniej na WIEiT. 50-60% to może na jakąś edukację informatyczną czy informatykę geoprzestrzenną .
  • Odpowiedz
@ly000: No, a jak wygląda wzór? Przy angielskim 90 plus i matmie 60 plus masz ponad 800 xD Masz informatyki stosowanej, techniczne, geoinformatyka i teraz odłamy typu data science etc. To jest mit że na AHG trzeba mieć top 2 percentyl żeby się dostać.
  • Odpowiedz
@ly000: Co pisałeś? Bo wywaliło. Ogólnie wiem z pierwszej ręki bo tam studiowałem. Infy na AGH mają największe progi, wszystko poza infa/bardzo pokrewnymi dosyć łatwo się dostać. Poza samogłoskami to wystarczało przez długi czas z 50-60 plus z matmy i dobrze napisany angielski 80 plus żeby się dostać. Nadal tak jest tylko pozmieniali wyliczanie progów i wzory. Kiedyś to było 4x (matma pod plus rozszerzona) plus (angielski pod plus rozszerzony).
  • Odpowiedz
@RapIArbuzy: nie chcę mi się kłócić o taką pierdołę. Generalnie punkty z matmy rozszerzonej/fizyki/informatyki są mnożone przez 6, więc nie ma możliwości żeby dostać 800 pkt. mając 60% z matmy. Na głównej informatyce angielski nawet nie jest brany pod uwagę, a tam gdzie jest brany pod uwagę to ma wagę jedynie 2. Wiem, że są kierunki typu geoinformatyka czy jakaś edukacja informatyczna, gdzie próg jest dwa razy niższy, ale to
  • Odpowiedz
Nadal tak jest tylko pozmieniali wyliczanie progów i wzory

@ly000: Masz z jednym rację, że wzory się zmieniały na przestrzeni lat. Masz tutaj źródło o którym mówiłem https://dok.agh.edu.pl/file.php/12758/12758.pdf w 2020, tyle że M to nie angielski tylko znowu matma. To co ja mówiłem to przed 2016, wtedy był ten wzór tylko M to był angielski - stąd to pamiętam bo wtedy rekrutowałem się. Tyle że to nadal nie zmienia tego
  • Odpowiedz