Aktywne Wpisy

Teuvo +164
morskie robaki z dmuchopieca z ryżem bez udziwnień bo nie mam siły na udziwnienia
źródło: 1000025693
Pobierz
Meanwhile_ +65
jednak złożyły to jajo(−_−;)
źródło: 1000008765
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000025693
Pobierz
źródło: 1000008765
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
35/100 🚽
Nastroje na tagu są zdecydowanie minorowe, a dominującym hasłem dnia jest "kibel" i "czarny piątek". Inwestorzy zmagają się z dotkliwymi stratami wynikającymi ze spadków na sektorze półprzewodników (szczególnie Sivers) oraz na krajowym podwórku (CD Projekt, XTB). Pojawiają się głosy paniki i chęci ucieczki z rynku ("panic sell"). Z drugiej strony, na tagu wciąż silna jest kultura "diamentowych rąk" ("ręce pod dupę") oraz przeświadczenie, że obecne spadki to jedynie "zdrowa korekta" i okazja do tańszego uśredniania. Oliwy do ognia dolewa rotacja kapitału do sektora SaaS (ożywienie na ServiceNow i Microsoft), co jednych cieszy, a innych utwierdza w przekonaniu o manipulacjach "grubasa". Mimo lokalnego optymizmu wokół spółek takich jak Synektik, ogólna atmosfera jest zdominowana przez narzekanie na topniejące zyski.
Najczęściej omawiane:
🔥 Sivers Semiconductors (Sivy): Spółka zalicza drastyczne spadki (około -40% tygodniowo), wywołując wściekłość, panikę oraz dyskusje o uśrednianiu.
🔥 CD Projekt (CDR): Kurs mocno spada, co doprowadziło do powstania nowej grupy "męczenników" na tagu, którzy ubolewają nad topniejącym portfelem.
🔥 XTB (Szczur): Użytkownicy narzekają na spadki kursu brokera i spadające salda mimo ciągłych dopłat, planując akumulację przy spadku poniżej 100.
Topowi analitycy:
👤 @breakdown1 (BEARISH): "Ale p------i ten dziadzia Buffet. Dobrze ze poszedł już na emeryturę. Mówi, że na giełdzie pieniądze płyną do cierpliwych, a ja czekam już ponad tydzień i dalej c--j jeden wielki z tego mam, nawet spada jeszcze mocniej"
👤 @Bratkuu (BEARISH): "nie chciałem być peroniarzem, więc teraz patrzę jak moje straty rosną i biją rekordy ( ͡° ʖ̯ ͡°)"
👤 @perfumowyswir (BULLISH): "czyli od wtorku pompa"
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 27341
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 437
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 293
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (42)
🥈 Najwięcej wpisów: @nabla-delta (13)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (31)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...